Wyświetl pojedynczy post
Daniel Alves
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.02.2010, 18:38
Nasza sytuacja nie wyglądałaby najgorzej gdyż nikt nie odszedł. Nie wyobrażam sobie jednak żeby ktoś odszedł jeżeli zdobędziemy mistrzostwo. Wtedy zapewne na koniec sezonu pojawią się pieniądze z Canal Plus a co za tym idzie byłaby szansa na wykupienie Alvareza( a przynajmniej przedłużenie wypożyczenia do końca sierpnia dalej z tą samą kwotą odstępnego). Zakładając optymistyczny wariant, że wszyscy są zdrowi do eliminacji moglibyśmy nieźle zgrać drużynę:
Pawełek- Alvarez Głowacki Marcelo Pi.Brożek Małecki Sobolewski Ba Kirm Boguski Brożek

Ławka też niezła: Cleber Singlar Łobodziński Diaz Jirsak

Widać gołym okiem, że najbardziej potrzebny jest nam napastnik. I trzeba wszystko zrobić, żeby jakimś cudem podpisać jakiegoś dobrego snajpera. Niech Cupiał da szansę tej drużynie w kolejnej edycji pucharów. Jak się nie powiedzie to wyprzedaż. Myślę, że ta drużyna zasługuje na tę szansę.

W sumie 1 bardzo dobry napastnik i brak kontuzji dzieli mnie od stwierdzenia, że drużyny nie da się już tanim kosztem wzmocnić i należy po prostu zgrywać podstawową jedenastkę(no może jeszcze bramkarz ale tę historię już znamy). Ja mimo wszystko liczę, że Cupiał jeszcze raz zaryzykuje.( oczywiście wszystko przy założeniach, że kontuzjowani gracze dojdą do siebie i nie będzie nowych urazów).

Co do Ba - Jirsak nie miałby szansy wywalczyć miejsca w Auxerre na tak newraligicznej pozycji jak środkowy pomocnik. Więc napewno fakt, iż we Francji nie grał pierwszych skrzypiec nie powinien go dyskredytować. Nawet Sobol miałby spory kłopot żeby grać w pierwszej 11. Na zachodzie od środkowego pomocnika wymaga się naprawdę dużo.
Ostatnio edytowane przez Daniel Alves : 09.02.2010 o godz. 18:55.
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow...
i tak jest od stu lat.
Odpowiedz cytując