Wyświetl pojedynczy post
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.02.2010, 21:44
Drużyna pojechała na drugi w tym roku obóz przygotowawczy,więc teoretycznie skład powinien być już skompletowany. Można się zatemn już pokusić o małe podsumowanie ruchów transferowych. Z klubu odszedł Ilie Cebanu (moim zdaniem klub dobrze zrobił pozwalając mu odejść, gdyż pokazał że klub taki jak Wisła nie blokuje rozwoju swoich lojalnych pracowników). Po stronie strat zanotowaliśmy także Mauro Cantoro z którym nie przedłużyliśmy kontraktu (według mnie to także słuszna decyzja Mauro nie jest zawodnikiem perspektywicznym a jego odejście znacznie odciązyło budżet klubu), sprzedaliśmy także Piotra Ćwielonga (jak narazie uważam to za dość kontrowersyjną decyzję, Pepe mógł grać na obu flankach pomocy, a także w ataku. A w ofensywnych formacjach raczej dużej konkurencji nie mamy :/ ...). Co do transferów do klubu: To dołączył do drużyny Marcin Juszczyk ( moim zdaniem to duży błąd, w rundzie wiosennej jako drugi bramkarz powinien być zgłaszany Filip Kurto, a te pare tysiecy które zapłacimy przez pół roku Juszczykowi można było przeznaczyć na rozsądny kontrakt dla Leszczaka), po stronie zysków należy zanotować powrót Clebera (zawodnik doświadczony, uniwersalny może grać na stoperze, defensywnym pomocniku lub lewej obronie). Powinniśmy pozowolić dalej ogrywać się Mączyńskiemu w ŁKS-ie, i analogicznie postąpić z Burligą. Ja zrezygnowałbym z Issa Ba (zawodnik ten ma trudny charakter i raczej nie powinien być przykładem dla Wiślackiej młodzieży.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując