Wyświetl pojedynczy post
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.02.2010, 20:14
MCX napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem to byłoby pytanie bardzo nie na miejscu.
Gościu się leczy, rehabilituje, przez błąd lekarza musi zaczynać wszystko od nowa, potrzebuje wsparcia. Ja też jestem zawiedziony zaistniałą sytuacją, liczyłem, że w końcu od czasów Szymkowiaka będzie u nas rozgrywający z prawdziwego zdarzenia, ale niestety - stało się i trudno. Nie można od razu stawiać Guły w jednym szeregu z Dawidowskim.
Ten co prowadzi rozmowę,nazwijmy go roboczo dziennikarzem, to zadaje pytania z punktu widzenia odbiorcy. On nie jest tam po to,aby zaprzyjaźniać się z rozmówcą słodzić sobie,ale aby w imieniu odbiorcy z nim rozmawiać,nie urażając rozmówcy rzecz jasna. To nie jest pytanie nie na miejscu,bo nie dotyka sfery intymnej,prywatnej. Ona mnie nie interesuje,taj jak wielu z Was. Do rozmowy trzeba się przygotować,nie tylko poprzez napisanie pytań na kartce,ale także poprzez wybadanie na co w rozmowie można sobie pozwolić z delikwentem.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując