Ostatni post na ten temat, bo już mi się nie chce.
Sopranos napisał(a):

To teraz ja dla odmiany zasugeruję Ci czytanie ze zrozumieniem - przejrzystym dla mediów, nie przejrzystym pod względem logiki działań.
|
Wisła pod ŻADNYM względem nie jest przejrzysta, a jeśli uważasz, że jest inaczej, to gratuluję wiary i poczucia humoru.
Cytat:
|
Ja tylko apeluję żebyś pomyślał zanim wytworzysz w swojej głowie kolejne teorie spiskowe, bo to wygląda komicznie.
|
Twoja ślepa wiara w naszych działaczy i obrazowanie ich jako nieskazitelnych też nie budzi we mnie podziwu delikatnie mówiąc.
Cytat:
|
Czy napisałem, że główna? Wymieniłem trzy i jeżeli sądzisz, że brak prawego obrońcy, kontraktowanie na ostatnią chwilę Jopa i niewiele wcześniej Kirma nie było jedną z przyczyn porażki w dwumeczu, to masz chyba krótką pamięć.
|
Napisałem "na pewno główną" z ironią. A jeśli uważasz, że do pokonania Levadii Tallin trzeba było ściągać reprezentanta Słowenii i dwóch innych zawodników, to chyba w przeciwieństwie do naszego trenera i piłkarzy lekko ich przeceniasz... To, że wygrali z nami, nie znaczy, że są dobrzy, tylko my byliśmy żałośnie słabi. Dla przypomnienia dodam tylko, że bez etatowego prawego obrońcy kiedyś pokonaliśmy Panathinaikos 3-1.
Cytat:
|
W momencie gdy negocjowano z Fulham też Skorża był odpowiedzialny? Nie pogrążaj się.
|
Jakie negocjowano z Fulham, człowieku?! Opanuj się, bo mi jeszcze napiszesz, że Wisła też zawaliła, że Szymkowiaka nie sprzedała do Juventusu!

Myśl, a nie wierz w ślepo w to, co piszą dziennikarze. Z resztą, nawet gdyby "negocjowano z Fulham", to o sprzedaży decyduje i tak kto inny niż Bednarz, czy Wilczek, a ten ktoś, jakby mu pomachać przed oczami kilkoma plikami banknotów sprzedał by go bez wahania... A potem został zjedzony na tym forum, że JAK TO TAK? PRZED LIGĄ MISTRZÓW NAJLEPSZEGO STRZELCA SPRZEDAWAĆ?!

... Jak do tej pory sprzedaliśmy 1 napastnika i jednego straciliśmy (Leszczak). Po stronie zysków- pusto, ale jeszcze za wcześniej, żeby pod kątem tego okienka oceniać Skorżę, więc na razie tego nie robię, aczkolwiek już połowa jego za nami.. Połowa na koniec której rzekomo czekano... mówiąc "Mam nadzieję, że na pierwsze zgrupowanie będę miał kompletną drużynę" itp.
Cytat:
|
Co do drugiej kwestii, to Wilczek moim zdaniem był z ramienia klubu odpowiedzialny za to by wybrać odpowiednią opcję stadionową. Wybrano tani stadion w Sosnowcu, ale wiadomo było, że z wykupionych biletów żadnego zysku nie będzie. Teraz pytanie - czy na pewno nie dało się nic zrobić żebyśmy na Hutniku grali wcześniej?
|
Nie dało się.
Cytat:
|
To miał być model angielski, a do tej pory nie był. Menadżer w Anglii nie jest od wszystkiego. Wiadomo, że się nie podzieli i nie może jednocześnie trenować piłkarzy, negocjować umów, pertraktować w sprawie transferów z klubu i do klubu i być skautem. Ten model angielski dopiero to zaczyna przypominać. Przykładowo w Chelsea jest prezes, dyrektor wykonawczy, który jest jego prawą ręką, dyrektor sportowy, menadżer, trzech asystentów, trener bramkarzy, dwóch trenerów przygotowania fizycznego, trzech psychologów sportowych, dwie osoby zarządzające siatką skautów i specjalista do spraw żywienia. Do tego zmierzamy, ale jak widać jest jeszcze daleko do realizacji.
|
Nie chce mi się sprawdzać, czy to Ty, czy drugi kolega, pisałeś o tym, że Bednarz poleciał ze względów na oszczędności? W takim razie jakie to oszczędności, skoro w miejsce jednego zwolnionego dyrektora sportowego trzeba zatrudnić milion innych osób, żeby trener mógł być odpowiedzialny za wszystko.. nie będąc odpowiedzialny za nic, skoro od wszystkiego jest osobny trener/ skaut/ dyrektor (kiedyś tu ktoś nawet napisał, że za wystawianie Pawełka w bramce też nie był odpowiedzialny Skorża, tylko Kazimierski

).
Cytat:
|
Zatrudnienie Jarosza było więc logiczne i nie wiązało się z tym, że Skorża "sobie nie radził", tylko do tej działki po zwolnieniu Bednarza nie było odpowiedniego człowieka.
|
Aaa... rozumiem. A dziwne, bo wydawało mi się, że po zwolnieniu Bednarza jak byk stało w komunikatach, że jego obowiązku przejmie na siebie nadtrener.