Fuks napisał(a):

|
no ale jaki problem grac w lipcu bez sztucznego oswietlenia, jak jasno jest do 20 wieczorem... wiem ze wymogi licencyjne itp ale mysle ze dla Wisły warunkowo dałoby sie to obejsc.
|
Oświetlenie jest potrzebne chociażby dla przeprowadzenia transmisji TV, a terminarzu spotkań nikt raczej pod Wisłę nie będzie pisał, nie licząc tego, iż w wypadku pochmurnej pogody oświetlenie musiałoby zostać włączone.
Czarny napisał(a):

|
Arapaho ja pamiętam jak było z pierwszą nowo wybudowaną trybuną. Był mecz pucharowy i w trybie ekspresowym załatwiono pozwolenie na użytkowanie, nawet pomimo, że w środku trybuny jeszcze nic nie było. Reszta trybun funkcjonowała normalnie.
|
Tylko tamto była inna sytuacja - trybuna zachodnia "mózg" stadionu była gotowa, a trybuna południowa została podzielona na etapy, część zewnętrzna wraz z krzesełkami wykonana i odebrana wcześniej, przy czym "zaplecze" dla kibiców stanowiły toi-toie, a równocześnie w środku trwała wykończeniówka.
Teraz tego nie będzie, bo na II poziom trybun kibice z poziomu murawy się nie dostaną, a dla samej trybuny północnej obniżenie murawy oznacza likwidację wejść, przy czym zamknięcie przestrzeni wewnątrz stadionu trybunami bocznymi sprawia, że trybuna nie spełnia warunków ewakuacji.
Nawet jeśli S/W/E będą gotowe, a wnętrze trybuny północnej nie, to ta trybuna zostanie wyłączona z użytku.
Arapaho napisał(a):

|
Prowizorkę będą kombinować pewnie robiąc tymczasowe szatnie na innych trybunach i upychajac TV może na wschodniej , może w okrąglaku.Nie wiem co wymyślą w kwestii oswietlenia
|
A gdzie niby te szatnie? W podziemiach wschodniej, magazynach i pomieszczeniu konserwatora murawy?
Dlatego nie wierzę w legalne przejście jakichkolwiek prowizorek. Może mnie czymś zadziwią...