Wyświetl pojedynczy post
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.02.2010, 12:58
Fuks napisał(a):Wyświetl post
no ale jaki problem grac w lipcu bez sztucznego oswietlenia, jak jasno jest do 20 wieczorem... wiem ze wymogi licencyjne itp ale mysle ze dla Wisły warunkowo dałoby sie to obejsc.
Oświetlenie jest potrzebne chociażby dla przeprowadzenia transmisji TV, a terminarzu spotkań nikt raczej pod Wisłę nie będzie pisał, nie licząc tego, iż w wypadku pochmurnej pogody oświetlenie musiałoby zostać włączone.
Czarny napisał(a):Wyświetl post
Arapaho ja pamiętam jak było z pierwszą nowo wybudowaną trybuną. Był mecz pucharowy i w trybie ekspresowym załatwiono pozwolenie na użytkowanie, nawet pomimo, że w środku trybuny jeszcze nic nie było. Reszta trybun funkcjonowała normalnie.
Tylko tamto była inna sytuacja - trybuna zachodnia "mózg" stadionu była gotowa, a trybuna południowa została podzielona na etapy, część zewnętrzna wraz z krzesełkami wykonana i odebrana wcześniej, przy czym "zaplecze" dla kibiców stanowiły toi-toie, a równocześnie w środku trwała wykończeniówka.
Teraz tego nie będzie, bo na II poziom trybun kibice z poziomu murawy się nie dostaną, a dla samej trybuny północnej obniżenie murawy oznacza likwidację wejść, przy czym zamknięcie przestrzeni wewnątrz stadionu trybunami bocznymi sprawia, że trybuna nie spełnia warunków ewakuacji.
Nawet jeśli S/W/E będą gotowe, a wnętrze trybuny północnej nie, to ta trybuna zostanie wyłączona z użytku.
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Prowizorkę będą kombinować pewnie robiąc tymczasowe szatnie na innych trybunach i upychajac TV może na wschodniej , może w okrąglaku.Nie wiem co wymyślą w kwestii oswietlenia
A gdzie niby te szatnie? W podziemiach wschodniej, magazynach i pomieszczeniu konserwatora murawy?

Dlatego nie wierzę w legalne przejście jakichkolwiek prowizorek. Może mnie czymś zadziwią...
Odpowiedz cytując