Wyświetl pojedynczy post
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.02.2010, 22:39
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Na jakiej podstawie wypowiadasz się w której kolejce rundy Wisła wróci na stadion. Takie celowanie na chybił-trafił jest co najmniej dziwne. Wykonawca musi przyspieszyć bo obowiązują go terminy. Nawet miesiąc mrozów nie jest wymówką żeby trubune oddać na koniec 2010r. Umowa jest podpisana i nie wiem jakie uzasadnienie musiałby wymyśleć Mostostal żeby nie płacić kary za takie wydłużenie terminu, a natępnie miasto płacić Wiśle. Umowy są podpisane i trzymać się trzeba. To nie jest budowa domu żeby przeciągać w nieskończoność tylko stadion za 400mln zł. I mimo że normalnie niepracuje się na budowach na 3 zmiany to w tym wypadku chyba coś takiego się szykuje aby zdążyć w terminie. Jak widziałem jak budowali Bonarkę to na tydzień przed otwarciem też nie wyobrażałem sobie jak skończą w ciągu 7 dni jak jeszcze elewacja nie była zrobiona, a tu niespodzianka. Jak mus to mus.
Jezelu umowa wyglada tak:
"Punkt 1. Polimex wybuduje stadion do lipca 2010.
Podpisy:
Polimex, Miasto"
To wtedy faktycznie mozna byc pewnym ze stadion powstanie na lipiec 2010 i argumentowac w rozmowie "umowa jest podpisana".
Obawiam sie jednak ze oprocz tego jednego punktu jest tez kilkaset innych z czego co najmniej kilkanascie odnosnie ewentualnych opoznien i czym moga one byc spowodowane. Od projektu przez finansowanie po pogode. A wykonawca bylby glupi gdyby teraz oficjalnie powiedzial ze nie wyrobi nawet jesli jest pewien ze nie wyrobi.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując