Wyświetl pojedynczy post
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.02.2010, 19:02
1q2 napisał(a):Wyświetl post
uff.Po takim poście to jestem spokojny - zdążą

Stadion to nie centrum handlowe i pewnych opóźnień nie da się ot tak nadgonić - Gdyby to jeszcze była wina Mostostalu to ok - być może bardziej by opłacalne dla nich było zaprzęgnąć do pracy wszystkie siły niż potem bulić odszkodowania.Tyle że wygląda na to iż wina leży po stronie projektantów - projekty są nie gotowe, a jak są gotowe to w części błędne

Jest oczywistym że stadion nie będzie gotowy w całości w lipcu, tak zresztą jak pewnie i w sierpniu i wrześniu - Polecam dobrze się wczytać w to co mówi Majcher - Ani razu nie padło stwierdzenie że stadion będzie w 100% gotowy a jedynie że będzie można na nim mecze rozgrywać - Gdyby istniała jakakolwiek szansa na skończenie inwestycji w lipcu - to było by to powiedziane.

Ja tylko jestem ciekaw jak ta prowizorka pt. 'dopuszczenie stadionu do rozgrywania meczów' - będzie wyglądała.
Jestem zdania że Wisła powinna dopiero wprowadzić się do obiektów ,kiedy będzie on klasy elite - jak wejdziemy na nieukończony stadion to może się to ciągnąć w nieskończoność - odmowa wejścia na plac budowy przystosowany do gry to jedyna szansa by inwestycja szybko została ukończona.
A czy ktoś mówi o całości stadionu? Stadion ma być gotowy na tyle aby mogły się na nim odbywać mecze ekstraklasy. I nie próbuj mi wmówić, że napisałem coś czego nie napisałem. Gdzie ja piszę niby że stadion w całości będzie gotowy w lipcu
Drugie pytanie dlaczego wszyscy piszą o prowizorce związanej z dopuszczeniem stadionu do rozgrywania meczów? Ktoś raz umieścił w poście a reszta powtarza. Na podstawie tego co było mówione od początku mowa jest o wykończeniu stadionu na potrzeby rozgrywania meczów w ekstaklasie, ale o prowizorycznych rozwiązaniach (jak jakieś maszty oświetleniowy itp) nie było mowy. Natomiast nie dokończona będzie częśc komercyjna stadionu i pewnie klatki schodowe na D.

A co do umowy. Czy niedostarczenie pełnej dokumentacji oznacza że termin zakończenia stadionu jest obecnie zależny TYLKO od Mostostalu? A stadion może być gotowy za 3-4 lata, tak bo plany nie zostały dostarczone w czasie? Bo ja już nie wiem...

A Bonarkę podałem jako przykład ponieważ nie można tak sobie "wróżyć" na temat terminu zakonczenia budowy tego co jest zapisane w umowie z mostostalem.
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 07.02.2010 o godz. 19:10.
Odpowiedz cytując