Wyświetl pojedynczy post
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.02.2010, 13:16
picasso napisał(a):Wyświetl post
Euro dla Krakowa było potrzebne nie ze względu na mecze .szczerze mówiąc one byłyby wręcz niepożądane.na czas rozgrywek pozamykane ulice,zakazy wjazdu,kontrole,pół miasta sparalizowane.dla zwykłego mieszkańca żadna przyjemność.ale euro było potzrebne dla inwestycji i w sam stadion i inwestycji związanych z komunikacją i drogami.przy czym jeśli chodzi o stadion to dla mnie najmniej ważne są te nieszczęsne parkingi.one oczywiście rozwiążą problem gdzie zostawić samochód,ale nie rozwiążą jak ze stadionu szybko wyjechać i nei pomoże tu nawet poszerzeniwe Reymonta,bo zaledwie 500 metrów dalej jest skrzyzowanie z Alejami które spowoduje korki.pamiętam jak po meczu z Legią (rozgrywany wieczorem)gdy było na stadionie 15 tyś ludzi z parkingu pod AGH wyjeżdżałem do alej ponad 1,5 godz.a stadion ma być ponad dwa razy większy...mamy stadion w centrum miasta i musimy się pogodzić z tym,że takie niedogodności będą.może nawet lepiej,zeby te parkingi były rozproszone w różnych miejscach w odległości ok 500 mestrów od Reymonta?przecież jak komuś przyjdzie wyjeżdżać ponad godzinę spod stadionu,to po dwóvh takich przygodach i tak będzie szukal parkingu gdzie indziej,niekoniecznie tuż pod stadionem.
Masz w 100% rację.Nawet jak powstaną takie parkingi obok stadionu to po takim meczu gdzie przyjdzie 30 tys.ludzi żeby wyjechać z tego parkingu będzie trzeba mieć stalowe nerwy.I nie pomoże tu nawet przebudowa ul.Reymonta i Piastowskiej nawet na 4 pasy.Ale fakt jest taki że lepiej mieć te parkingi niż ich nie mieć.Ale powiem Wam tak że olewam te ulice i parkingi ja czekam tylko na ten nasz stadion.I nawet jak będę miał parkować na Groblach to i tak przyjdę na mecz!
Odpowiedz cytując