Wyświetl pojedynczy post
Werewolf
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.02.2010, 21:55
Lewy'88 napisał(a):Wyświetl post
No, ale gdyby tak było, (chodzi mi o MC) to tego ćwicznenia nikt by nie wykonywał, a jest ono podstawowym ćwiczeniem rozwijającym mięśnie pleców, a także wiele innych. To ćwicznie daje ogromy progres dla organizmu bo pracuje wiele grup mięśni. Mi i każdemu mojemu znajomemu nic się nie stało jak zaczynaliśmy robić martwy. A zaczeliśmy robić na samym początku, w miesiąc bo zapisaniu się na siłkę. Bez diety można osiągnąć bardzo wiele, (nie musisz ustalać diety biorąc pod uwagę bilansu kalorycznego i się tego sztywno trzymać, bo wymaga kasy i czasu) ale nie wtedy gdy stołójesz się w fast food'ach, tylko jak przestrzegasz podstawowych zasad zdrowego żywienia!! i dobre efekty będą tylko na początku, w końcu przyjdzie moment w którym wszystko się zatrzyma i jak będziesz chciał się dalej rozwijać będziesz musiał sięgnąć po dietę. Ja z kolei sceptycznie podchodzę do kwestii genetyki, Ty piszesz że wszystko od tego zależy, a myślisz że każdy ze znanych kulturystów jest mezomorfikiem i ma gen do ćwiczeń? Niestety nie, w ich opini sukces to jest dieta+trening (w tej kolejności) a skoro odnoszą sukcesy to przychylam się ich opini, nie Twojej. Bez urazy, Czytałem nawet prace znanego kulturysty na ten temat, jak znajdę podeślę Ci na priv

Powiem ci tak studiuje Wychowanie Fizyczne i tego tupu zagadnienia omawiamy bardzo często i bardzo dokładnie wychodząc bardzo często po za granice czystej wiedzy. Za MC możemy sie brac dopiero wówczas gdy mamy odpowiednio wzmocnione mięśnie skośne, proste i poprzeczne brzucha oraz grzbietu w innym wypadku ( nie zawsze) bedą duże kłopoty dodatkowo zbyt mocne stymulowanie rozrostu masy mięśniowej skutkuje szybszym
zarastaniem chrząstek nasadowych w kościach i zahamowaniem wzrostu. <--Tyczy się zwłaszcza młodych osób. Oczywiście że wszystko zależy od genetyki, na szczeblu zawodowym sprawdza się predyspozycje zawodnika i ewentualnie jaki progres jest w stanie osiągnąć jeżeli jest niezadowalający wówczas dopasowuje się wszystko pod polepszenie tych wyników(Dieta, suplementacja, trening itd), każdy ze znanych Kulturystów przechodził tego typu badania. Z żadnej książki,pracy nie dowiesz się całkowitej prawdy ponieważ każdy ze znanych kulturystów ukrywa tajniki swojego sukcesu, zresztą poniekąd niektóre z nich ze względów prawnych nie nadają się do opublikowania a dieta i trening to najlepsza bajera

Odpowiedz cytując