Lewy'88 napisał(a):

kamill to w takim razie ja bym Ci polecił FBW albo ATC, te treningi są najlepsze na początek, a także najlepsze pod sztuki walki bo opierają się na ćwiczeniach wielostawowych (FBW) martwy ciąg, wyciskanie itd. i ważne żeby unikać ćwiczenia na maszynach (bo one izolują mięsień) tylko ciczyć na wolnych ciężarach. np w MC ćwiczysz plecy, nogi, przedramię. Ludzie do FBW są źle nastawieni, a ja np wole jego od splita, trening nie jest monotonny, bo cały czas zmieniasz ćwiczenia. Tym planem jechałem i bardzo byłem zadowolony. Też z sfd 
A
Klatka piersiowa:
- Wyciskanie hantli na skosie 3s
Barki:
- Wyciskanie hantli 2s
Tricepsy:
- Pompki na poręczach 2s
Plecy:
- Martwy ciąg 2s
- Podciąganie na drążku 2s
Nogi:
- Prostowanie nóg w siadzie 2s
- Uginanie nóg w leżeniu 2s
Bicepsy:
- Uginanie ramion ze sztanga 2s
B
Klatka piersiowa:
- Wyciskanie sztangi płasko 3s
Barki:
- Military press 2s
Tricepsy:
- Prostowanie ramion na wyciągu 2s
Plecy:
- Wiosłowanie sztanga 2s
- Unoszenie z opadu 2s
Nogi:
- Przysiady ze sztanga 2s
- Uginanie nóg w leżeniu 2s
Bicepsy:
- Uginanie ramion ze sztangielkami w chwycie młotkowym 2s
tylko, z czasem dodałem po 1 serii do każdego ćwiczenia. Tylko to jest trening na masę, jeśli Twoim priorytetem jest siła, to trzeba coś innego ułożyć 
|
Nie wprowadzaj chłopaka w błąd,przecież to nawet koło treningu na masę nie leżało...nawet jeżeli to jest tylko dodatek do czegoś tam to nic na tym nie zbudujesz po za ogólnym podcięciem i niewielką siłą, do sztuk walki lepiej dołożyć trening siłowo wytrzymałościowy. Po za tym najpierw wypadało by się dowiedzieć ile chłopak ma lat bo podrzucasz mu martwy ciąg za który nawet średnio zaawansowani boją się chwytać, dodatkowo brak jakiego kolwiek ruszenia- brzucha i grzbietu ( chyba nie chcesz żeby mu przepuklina za chwile wyskoczyła, bo tak się składa ze w tych okolicach mamy najwięcej niedomkniętych ścian mięśniowy i zaraz mu flaki wyskoczą na wierzch przy większym wysiłku) Dodatkowo razi brak poruszenia łydek...
Cytat:
|
na drążku i hantlach, to niestety niemożliwe... pasuje siłownia
|
Jeżeli to są sztangielki (czyli jest regulacja obciążenia) to może w warunkach domowych naprawde dużo osiagnąc, jest w stanie ćwiczyć bez problemu każda partie mieśniową..wystarczy że zaglądnie w byle jaki atlas ćwiczeń i załapie ocb