1q2 napisał(a):

|
Dokładnie - dochodzi do tego że gramy z Tajlandią a nasi pomocnicy/napastnicy nie potrafią/boją się przejść kogokolwiek z tych amatorów zwodem czy balansem ciała.Czemu? Bo tak byli uczeni od dziecka - wynik, wynik , taktyka -<b> u nas takiego C. Ronaldo w wieku trampkarskim to pewnie by z klubu wywalili za samolubne granie bo 2 razy chciał dryblować, stracił piłkę , poszła kontra i gol.</b>
|
Dokładnie, raz czekalem na swój mecz w takiej 7 osobowej lidze na sztucznej trawie, i akurat przed nim byl jakis trening mlodzików, grali w dziada jeden z mlodzików odegral ładnie z piętki do kolegi i został lekko zjechany przez trenera żeby tak nie robil...
W innych ligach, bo już nawet w słowianskich nie tepią talentów od młodego wieku, taki zawodnik któremu z łatwością przychodzi omijanie przeciwnikow ale grają samolubnie, owszem oduczają ich grania ale tylko samolubnie nie dryblingu. Mówi się im nie to żeby tak nie robili tylko CO mają w danej sytuacji, jeśli próba dryblingu jest beznadziejna, albo kolega jest lepiej ustawiony. W naszym zajebistym kraju jest basta i koniec kiwania. Nie da się ukryć że tacy zawdonicy ktorym kiwanie przychodzi łatwo w młodym wieku jest wielu, na pewno wielu z was co gralo na podwórku z kolegami, widzieli to na wlasne oczy.
Dalej u nas klopotem jest mentalność, przykladowo weźmy moją lige w której graliśmy, na początku wyszlo że bedzie gralo nawet 12 osob, w praktyce gdy przyszło do płacenia czy nawet jak juz zapłacili ale kropił deszcz czy coś w tym stylu to cudem było jak mieliśmy 7, dwa mecze graliśmy w 6 i jeden w 5 na 7(w tym w pięciu do przerwy bylo 2-3 ;pp) 50-90 zł (w zależności ile nas grało) to nie jest chyba dużo raz na pół roku? ale nie oni wolą iść na jakąś głupią impreze w 4 osoby niż przyjechać i grać mecz, po meczu, owszem moga sobie pojść chlać.
Co dalej, moge tu dać własny przykład gralem sobie w B-klasie, zaczęło mi coś wychodzić, nawet dobrze gralem, zaprosli mnie do gry w wyższej klasie(niegdyś w znanym klubie

) Mój klub mnie nie puścil, coż zostało mi grać tam, chyba raczej siedzieć na lawce. po pilki zapiepszac tylko mi kazali, a z łaski czasami dali mi pograc 5 minut
przyszły takie 3 mecze, ostatnie na runde jesienna gdzie nie mieli składu to zagrałem strzeliłem 3 gole... Wrócił skład, i ławka, a oni dostawali po 5-0 w dupe. na ławce rezerwowych bylo 3 zawodnikow...
na wiosne w sparingach mimo że bylo po 13-14 osobo, zagrałem może w sumie 20 minut. Na 6 ligowych meczy zagrałem może 15 minut, i ich olalem czekam rok kary, i ide sobie pokopac w jakimś innym klubie.
Rozumiem jeszcze gdybym gral, ale nie jak nie dają w ogole zagrac?
Tak jest w niższych ligach i nie dziwcie sie że nie znajdują mlodych uzdolnionych zawodników bo na starcie są już zniechęcani do gry w pilke.
Jeszcze jedno, ostatnio wszyscy dopierd**** się do Rybusa że ma konto na fotce.pl czy czymś tam innym, że lalus itp. Szkoda tylko że większość z tych nicków ma takie same konta jak on na nasz-klasa czy fotce z rownie "sweetasnymi fociami". Nie patzrą nawet na wiek pilkarza że jest mlody i takie rzeczy są normalne u polskiej młodzieży. Ja prponuje nie wtrącać się do życia prywatnego zawodnika, jego życie może robić sobie z nim co zechce, byleby żeby na boisku grał swoje, i nie popelnial przestępstw, a czy fotka.pl to przestępstwo? chyba nie
Szkoda że nasze spoleczeństwo krytykuje innego nie patrząc na samego siebie.
W ch**** nie na temat, ale musiąlem to napisać, bo gdy widze co tutaj niektorzy ludzie piszą o czym nie maja zielonego pojęcia mnie denerwuje lekko...
A co do Issa Ba by bylo na temat, mam nadzieję że jego zakontraktują