Kluvi napisał(a):

zim zum no zobaczymy jak się jego kariera potoczy, wg mnie możliwości ma, ale charakter może pokrzyżować przyzwoitą karierę
szportson gdzie ja pisze o wzmocnieniu kadry?!!! chłopie chodzi o oto by sprawdzać najlepszych z młodych czy się nadają czy nie na pierwszą 11 . Chodzi o wzmocnienie rywalizacji na pozycjach bo u nas za dużo piłkarzy ma pewna 11
1q2 ja parę postów o tym pisałem jak ktoś się nie nadaję to out. I tak powinno być w ME jak i w pierwszej 11
|
ale ja o tym pisze.
Uwazasz ze mecz ligowy jest odpowiednim TESTEM uzytecznosci zawodnika z ME? Ja uwazam ze nie.O tym czy ktos sie nadaje do gry na odpowiednim poziomie nie decyduje jedno spotkani, ale raczej potencjał zawodnika i odpowiedni poziom na treningach. Jak jest dobry to sie wybije, a jak jest słaby to bedzie sie kopał po czole i kopał i denerwował nas kibiców. Przykład - Rygielski- chłop bez papierów na piłke, a w Wiśle zagrał.
Trener widzi na treningach co prezentuje dany zawodnik. Moze Skorza buduje system powolnego wprowadzania zawodnika - wiadomo zgranie zgraniem ale przed wszystkim musi rozumiec pozostalych zawodnikow i byc dla nich kolega na boisku a nie jakims tam "młody podaj".
Kilka razy napisales ze ktos komus blokuje rozwój, wiec czekam az napiszesz kto jest blokowany.
No i skoro sugerujesz ze mozna tych młodych sprawdzac i dawac im wiecej minut gry, rozumiem ze mowa o młodych siedzących na ławke. Ja pytam - kto z młodych ZASŁUGUJE na ta ławke. A skoro juz siedzi na ławce, to raczej jest traktowany jako wzmocnienie/uzupełnienie.Wiadomo ze na ławce niby siedza zawsze słabsi, ale to zawodnicy ktorzy nie powoduja strasznego spadku jakosci gry po ich wejsciu.
Dlatego gra Jop niz Kowalski. Bo jest bardziej doswiadczony, sprawdzony pewny. Wiemy ile zagrał chujowych meczy, ale ostatnich 2 dobrych wystepow nikt nie pamieta.
To jest identyczna sytuacja jak przywdzianie orzełka przez tego Nowaka z Bytomia.\
taka np. Lechia kupiła Kube Popielarza do ME. A ten chłopak ma potencjał, 2,3 lata bedzie grał w pierwszym składzie.
A Kuba był przez ME testowany 2 lata temu i nie znalazl uznania. Coz, nei ma konta na fb i nie nosi żelu. Zwyczajny ambitny chłopak, własnie takich potrzebuje polska piłka