Wyświetl pojedynczy post
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.01.2010, 02:04
WISLAZWE napisał(a):Wyświetl post
Pozwolę sobie skomentować. Tak samo mogliby napisać chorwaccy kibice o Vorim, który też raził nieskutecznością ale z drugiej strony spójrz na to w ten sposób że zarówno Jurecki jaki i Vori nie pograli w tym meczu bo byli dobrze kryci i ciężko było im znaleźć pozycję.
W drugiej połowie faktycznie Bielecki nie rzucił bramki ale na jego miejsce wszedł Michał Jurecki i parę bramek dołożył.
Skrzydła także nie funkcjonowały zarówno Jurasik jak Tłuczyński w tym meczu nie zachwycili.

W pierwszej połowie zagraliśmy naprawdę dobre zawody, zgubiła nas kara na końcu pierwszej połowy i gra w osłabieniu na początku drugiej, Chorwaci przejęli inicjatywę. Udało się nam zatrzymać kołowego Chorwacji ale w tym momencie zaczęła funkcjonować druga linia i rzucali nam bramkę za bramką.

Znów nie potrafimy grać w przewadze nie wiem nie rozumiem mamy przewagę i Chorwaci wprowadzają 6 zawodnika do pola i gubimy się, w ten sposób zrobili 2 karne... W ataku też bez rewelacji znów straty akcję trochę bez pomysłu, na Niemców Szwedów to wystarczyło ale na doświadczonych Chorwatów już nie. Za wolno wyprowadzaliśmy akcje.

Przecież już nie raz graliśmy z Chorwatami MŚ i chyba nawet w turnieju przed Euro więc każdy doskonale wiedział jak rozgrywa i rzuca Ivano Balić więc trochę mnie dziwi dlaczego od początku nie był kryty podobnie jak Vori. Te jego zaskakujące rzuty też dołożyły swoje.

Co do sędziowania to tu też były rażące błędy no ale cóż nie wiem może Norwegowie pamiętają jeszcze nasze dramatyczne zwycięstwo z ich rodakami rok temu, ale to nie powód żeby tak nie obiektywnie sędziować praktycznie już na początku wyeliminowali z gry Artura Siódmiaka bo szybko dostał 2 kary 2 minutowe i musiał uważać na kolejne faule co sprawiało, że nasza obrona nie mogła być już taka agresywna, głupi faul Żółtaka i kolejna kara.
Co nam po przeprosinach sędziów po meczu czasu nie cofniemy i jutro zamiast zagrać o złoto będziemy walczyć o brąz. Oby nasi szczypiorniści jutro pokazli jaja i że tak naprawdę oni zasługiwli na ten finał.

]
To ja też skomentuje, Otóż byliśmy słabsi i przed meczem twierdziłem , że przegramy.,To nie czarowidztwo , ale racjonalne patrzenie na możliwosći obu drużyn.Alepo meczu...Czuje niedosyt. Jurecki (Bartosz) zjebał 2 mecz z rzędu.Od zawodnika stojącego na 6 metrze wymaga sie aby trafil do siatki. I tyle. Miał swoje szanse , ale niestyy zjebał każda co do cala.
Siódmiak grał zbyt agresywnie i kary jakie zostały mu dane , naprawde mu sie należały.Zawiedliśmy w ataku i tyle. Nie may pomysłu nagrę a zwracam uwage zwłaszcza na najsłabsza formacje dzisaiaj--prawe rozegranie +prawe skrzydło. Zagraliśy kiszkę w ataku po tamtej stronie i dlatego nie mielismy szans na zwyciestwo. Co do sedziów to i tak szkoda słów...
Odpowiedz cytując