Wyświetl pojedynczy post
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.01.2010, 16:34
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
Ukraina i tak przepadnie-Janukowycz pewnie wygra wybory.
Ale jeśli odpuszczamy Wołyń odpuśćmy i Katyń w imię dobrych stosunków z Rosją-czemu nie?
Co nam da przyjaźń Ukrainy?
Ja nie zgadzam się na taką politykę-Kaczyński potrafił być na uroczystości pomordowanych Ukraińców przez AK a pominął uroczystości ku pamięci pomardowanych Polaków. To mi się nie mieści w głowie. Kaczyński tylko udaje wielkiego patriotę i podobnie jak PO uważa,że wyborcy to idioci,którzy wszystko kupią.
czy ukraina przepadnie - wątpię - Tymoszenko ma bardzo duże poparcie na zachodzie i w centrum. Myślę, że ukraińcy sie zmobilizują na walke z ruskimi. Nawet jeśli wygra Janukowycz to trzeba sobie powiedzieć - trudno - bo dla Polski ważne powinny być na Ukrainie układy ze zwykłymi ludźmi - ukraińcami - coby jeden z drugim mafiosą prezydentem wiedział, że na wiele soie pozwolić nie może. Dlatego lepiej mieć ukraińców przy sobie niż przeciwko sobie.

Nie odpuszczajmy Wołynia zgoda ale nie oduszczajmy też dobrych stisunków z Ukraina - musimy grać dobrego i złego policjanta. Dobre relacje z ukrainą to lepsze pole manewru z ruskami - ot cała filozofia. Wróg naszego wroga to nasz przyjacil.

Co do zachowania Kaczyńskiego w kwsetii polskich ofiar - uważam je również za karygodne

Mareq napisał(a):Wyświetl post
j
Zapomniał bym jeszcze o jednym , zachodnie agentury wzmacniają pozycję swojej marionetki .
rzadko się zgadzam z kolegą, rzadko.

Sam sie śmiejesz z tego artykułu - bo on dla kogoś kto mieszka w Polsce jest śmieszny
Ostatnio edytowane przez sambo : 30.01.2010 o godz. 16:39.