Wyświetl pojedynczy post
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.01.2010, 14:50
Cytat:
Wczesniej bylo zagrozenie i fakt jest taki ze rzad wybral mydlenie oczu zamiast realne dzialanie
A zagrożenie było na jakiej podstawie ? Bo WHO tak ogłosiła ?
Jak dla mnie nie było nigdy żadnego realnego zagrożenia i kiedy ministerstwo dosyć mozolnie prowadziło negocjacje z koncernami (obojętnie czy to było z powodu finansowego , czy zdroworozsądkowego ), to odczuwałem satysfakcję , że przynajmniej w tym kraju chłopaki nie obiją sobie kryzysu a ponadto i tak już mocno obciążony budżet nie zostanie jeszcze bardziej nadwyrężony.

Cytat:
"jedynym madrym rzadzie ktory nie ulegl histerii i nie kupil"
nikt nie mówi o jedynym , wiele krajów nie kupiło szczepionki i wcale nie trzeba wszystkim przypisywać motywów wyłącznie finansowych .

Cytat:
Ciekawe kto będzie kandydował.

Pierdoła bez charyzmy, ale za to z partyjnym poparciem czyli Komorowski.
Czy gość z kontaktami, prezencją, który w/g mnie na tym stanowisku mógłby się bardzo dobrze sprawdzić czyli Sikorski. Niestety, albo na szczęście, jak Sikorski zostanie Prezydentem to może wała PO pokazać. Więc chyba jego nie wystawią. A szkoda bo mógłbym oddać na niego swój głos.

A może ktoś inny?

Tak czy inaczej szanse Kaczyńskiego na reelekcję wzrosły.
Prof. Krasnodębski nawet przewiduje zwycięstwo w pierwszej turze

A jak dla mnie sprawa wygląda tak , że jak Sikorski będzie kandydatem , to Kaczyński nie ma żadnych szans .
Sikorski ma wizerunek jak Kwaśniewski za najlepszych czasów , pomniejszony o akcje alkoholowe i komuszą przeszłość .

aha no i właśnie to co napisałeś ,że mógłbyś na niego oddać głos .
Sikorski uderzy bardziej na prawo(czyli w elektorat L.Kaczyńskego) niż np mógłby to zrobić Tusk i gdyby nie fakt , że Olechowski kandyduje bez pieniędzy i realnego zaplecza , to wcale nie była by taka pewna II tura Kaczyński-Sikorski .

Jak wystawią Komorowskiego nie mówiąc już o HGW , to może się naprawdę wiele wydarzyć jeżeli chodzi o wynik wyborów.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 28.01.2010 o godz. 14:57.