Wyświetl pojedynczy post
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.01.2010, 18:42
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Idź dalej, wystawmy jedenastu bramkarzy. Sprowadzanie dyskusji do absurdu nie jest najlepszym sposobem jej prowadzenia...

Na świecie gra się różnymi ustawieniami. Jakby było jedno idealne, to wszyscy by nim grali. 4-5-1 może być bardziej ofensywne, niż 4-3-3 czy 4-4-2. Wszystko zależy od poleceń taktycznych i ich realizacji. A jak się ma beznadziejnych piłkarzy, to nawet najlepsza taktyka nie pomoże...
Ja sprowadzam dyskusję do absurdu, a Ty piszesz, że 4-5-1 może być bardziej ofensywne niż 4-3-3.. Kiedy tak będzie? Pewnie wtedy, kiedy 2 z 5 pomocników będzie się częściej angażować w akcje ofensywne... A co się wtedy stanie? Będzie 3 zawodników z przodu? Tak! Reasumując- odejmie się dwóch zawodników z 5 środkowych, a doda dwóch do 1 napastnika? Hmmm...

Wynik tragiczny. Jaka gra? Nie wiem, ale z reguły wynik odzwierciedla to, co dzieje się na boisku. Sędzia? Cóż, skoro nie potrafimy sobie na sparingi z Ukraińcami załatwić nikogo innego niż Ukrainiec, to do kogo możemy mieć pretensje? Do Ukraińca, czy "załatwiaczy" z Wisły?

A to, że nie strzelimy bramki było dla mnie pewne, choć jak widzę raz czy dwa nawet niewiele brakowało. Sukces. Dalej testujmy to ustawienie. Widać, że świetnie się w nim czują i piłkarze i dobrze, że trener to po meczach w lidze zauważył i tym razem też dał im w ten sposób poszaleć.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując