Wyświetl pojedynczy post
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.01.2010, 12:02
Może trochę rozmyję, ale takiego maila dostałem od betssona (bukmacher internetowy):

Cytat:
[FONT=Verdana, sans-serif]Ustawa hazardowa, która weszła w życie z dniem 1 stycznia 2010 roku w Polsce nie wprowadziła żadnych zmian odnośnie gry na Betsson.com z punktu widzenia polskiego Użytkownika.

Usługi świadczone są w rzeczywistości poza granicami Polski i zgodne są z Artykułem 49 traktatu o swobodzie przepływu osób, usług i kapitału na terenie Unii Europejskiej.

Zgodnie z prawem UE, podmiot z innego kraju członkowsiego (Malta) może świadczyć usługi w innym kraju członkowskim (Polska) bez potrzeby posiadania w nim jakiegokolwiek stałego zakładu pracy/filii/przedstawicielstwa.

Przypominamy także, że w Polsce nie ma prawa, na podstawie którego ktokolwiek może mieć wgląd w nasze konto bankowe bez toczącego się postępowania i żadania sądu lub prokuratora.
Również nie istnieje prawo, które zezwala na blokowanie licencjonowanych serwisów zajmujących się e-rozrywką na terenie Uni Europejskiej lub monitorowanie ich Użytkowników.

Warto być doinformowanym i walczyć o swoje swobody obywatelskie!

Pozdrawiamy,
Betsson.com
[/FONT]
To tak, gdyby kogoś temat bardziej zainteresował. Inna sprawa, że strony faszystowskie (nie żebym popierał) rzeczywiście zniknęły z netu, za to komunistyczne mają się świetnie i nikomu nie przeszkadzają. Szkoda gadać. Ciekawe, kiedy do grona stron zakazanych dołączą strony np. kibicowskie i portale informacyjne inne niż "prawilne".

Ale żeby całkiem nie odbiec od tematu: jeśli instytucje sądowe UE wydadzą werdykt po myśli buków (a na 99%) tak będzie, co zmusi do zmiany w polskich przepisach, to mam nadzieję, że Wisła upomni się w polskim rządzie o zwrot kosztów wynikających z przymusu zerwania umowy z BAHem. Przecież im to wszystko jedno- dołożą jakąś dodatkową opłatę za oddychanie i będzie kasa. Tylko pytanie, czy ktoś w naszym klubie będzie miał jaja, żeby tak zrobić?
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując