pan Dudi napisał(a):

Z tego, co wiem, to rozmowy toczą się bezpośrednio z Adidasem (a w zasadzie nie "z Adidasem", ale z jedną z większych niż Umbro firm). Na 100%. Ba, gdyby było inaczej, to byłby to skandal jak dla mnie. Nie jesteśmy byle Bełchatowem, czy Lubinkami, żeby w musieć uciekać się do takich sposobów. No i poza tym- czy taki dystrybutor ciuszków byłby w stanie przebić ofertę Umbro?
|
Oczywiście, że nigdy nic dzieje się bez wiedzy i zogdy Adidasa/Umbo/Pumy czy Nike. Ale zawsze na końcu sprzęt dostarcza pośrednik oraz kasę daje pośrednik, na warunkach ustalonych podczas rozmów trójstornnych klub-producent-dystrybutor. Teraz Wisła też nie dostaje sprzętu bezpośrednio do Umbro, tylko od pośrednika.
Skąd informacje? Bo w tym pośrednio pracuje...przeze mnie przechodzi dokumentacja dotycząca sprzętu dwóch drużyn ekstraklasy i jednej z czołówki I ligii oraz koszykarek Wisły Can-Pack. I pewnie będzie przechodzić dokumentacja dotycząca Wisły SSA, jeśli zmienią sponsora technicznego - dostawcę sprzętu. O czym ptaszki ćwierkają i czego sobie życze