Kluvi napisał(a):

od paru lat masz tą swoją "mocną Wisłę" co łoi wszystkich w pucharach i w lidze...
naszemu sztabowi wierzyć? widać to właśnie 20 testowanych bramkarzy... i swego czasu Kazimierczak który bezwiednie zakochany w Pawełku wychwalał go w niebiosa..
nie chodzi o eksperymenty tylko o pewną rotację i dawanie młodym szans, Cwielong takowe dostawał nie sprawdził się sprzedany i przynajmniej każdy wie czemu.
Skorża nie robi tego co obiecywał na początku rotacja w składzie, niestety ale on sie boi ryzykować. I żeby to nie było bez faktów, jak Brozio grał przez X meczy z kontuzją bo bał się bez niego grać, a jak w końcu zagrał bez niego okazało się że wygrywamy mecze i masz tu przykład swojego strasznego eksperymentu..
On się po prostu boi
|
Co do pierwszego zdania to przemilcze.. bo pomyliłes pewne płaszczyzny.
Co do testowanych bramkarzy.. podsylano nam byle kogo i z byle umiejętnosciami. Jedni byli słabi na drugich nas nie było stac ( Vasek, Moretto czy Nurkovic). To chyba dobrze że nie podpisano umowy z byle kim tylko po to żeby podpisac prawda? "Kazimierczak" -a już nie ma w Wiśle wiec kto inny ocenia umiejetnosci naszych bramkarzy na dzien dzisiejszy.
Powiedz mi jakim cudem Skorża ma stosowac rotacje jeśli w klubie kadra liczy ledwie kilkunastu zawodników? Graja Ci co umieją albo Ci co udaja że umieja. Podam przyklady: na koniec rundy jesiennej zagral Burliga.. chłopak się starał ile mógl, oddychał rękawami.. ale co z tego jeśli ciagle był niemiłosiernie kiwany i gubił krycie? Byl słaby i tyle. I ja się niedziwie ze Skorża nie chcial go wpuszczac wczesniej do składu. Kolejny przyklad pamietam jak w meczu z ŁKS-em (w lidze!) zagral od pierwszych minut Mączyński.. przypomniec jak to się skonczyło?
A talenty naszych młodych graczy jeszcze dobitniej obrazuje mecz w PP Wisła-Śląsk...
Zeby była rotacja to musi byc kadra w której jest troche wiecej niż 14 piłkarzy którzy kopna prosto pilke..
I obarczanie Skorży za nie czynienie rotacji uwazam za bezsens. Takie jest moje zdanie.
Powtórze: Jakby mlodzi mieli talent to by grali, np takiemu Blaszczykowskiemu jakoś prawie od razu znalazło się miejsce z składzie.. byl dobry to grał.
Kluvi napisał(a):

grzesiek632 nie pomyliłem bo ta Wisła wskazana przeze mnie to efekt nasze polityki transferowej..
|
A raczej braku pieniedzy.. zgadzam się. A ponowne zatrudnienie Juszczyka ja postrzegam jako akt desperacji Skorży.. Który pewnie wolal miec na ławce wspomnianego Marcina ktorego juz dobrze znał a niżeli nie miec nikogo i za 2 bramkarza Kurto - który niewiadomo jak by się zachował np w meczu ligowym o ważne punkty.