Wyświetl pojedynczy post
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.01.2010, 14:36
flamengista napisał(a):Wyświetl post
To rewelacja z gatunku tych, że ŁKS kupił kiedyś MP albo że nasz Prezydent ma brata-bliźniaka.

O kryształowo uczciwej, w duchu fair play postawie grupy 100 mówiło się w Krakowie od ładnych paru lat. Zupełnie nie rozumiem, czemu teraz ten temat wraca. Widać brak materiału do PS.
Trochę mnie dziwi, że tak dobrodusznie podchodzisz do tej sprawy ?. Ja nie mam litości dla koruptorów a zwłaszcza dla Cracovii, tak jak Ty to czynisz. Ja dla przykładu nie mam nic przeciwko tym mediom, które sprawy korupcji nie przemilczają i nie pozwalają na jej przetrwanie i być może odrodzenie. Temat ten powinien nie tylko wracać ale być pilnowany pieczołowicie przez kibiców i media. Ja nie mogę się nadziwić, że rozliczenie za tą korupcję trwa tak długo i uległo jakby zamrożeniu, lekceważąc sobie regulacje prawne, nadal obowiązujące. To są istotne sprawy dla funkcjonowania Ekstraklasy, bo chyba nit nie chce aby sprawy degradacji czy innych kar związanych np. z punktami ujemnymi w układzie tabeli Ekstraklasy, skutkowały ponownie zamieszaniem z planowym oraz jasnym dla wszystkich klubów, zakończeniem obecnego czy rozpoczęciem nowego sezonu ligowego ? A z tego co już wiadomo, Cracovia powinna już dawno być wzięta pod obrady komisji dyscyplinarnej przy PZPN, podobnie jak Amico-Lech. Kluby te nie dość, że doczekały się tzw. abolicji degradacyjnej, to jeszcze rozpatrzenie ich spraw zaległo w komisji bezterminowo. Dla przykładu Amico-Lech wystąpił do PZPN o potwierdzenie swej tożsamości 1,5 roku temu i komisja do dziś ma problemy, jak należy stosować istniejące prawo w tej sprawie, jakby szukając rozwiązania nad znalezieniem trzeciej tożsamości dla tego klubu, umożliwiającego im uniknięcie kary. Bo przecież jeśli dwa podmioty brały jednakowo udział w korupcji, to twór powstały z ich połączenia powinien być ukarany podwójnie czyli za czyny obydwu połączonych klubów. To samo z Cracovią, która w oczekiwaniu na karę za korupcję, uniknęła nawet naturalnej degradacji za spadek z ligii w wyniku swoich wyników sportowych. Czy nie wydaje Ci się, że i tutaj ten sam klub i właściciel mogą być posądzani o posunięcie się do tych samych metod korupcyjnych w celu utrzymania ligowego co i wtedy gdy kupowali awanse a nie zostali za to do dziś ukarani ? W przeciwieństwie do Ciebie, ja czekam z niecierpliwością na nieuchronność kary oraz zadziałanie tego samego prawa, obowiazującego wciąż jednakowo wobec wszystkich i dlatego powracanie oraz przypominanie tych spraw przez media oraz kibiców, uważam za bardzo potrzebne i wręcz niezbędne, zwłaszcza w obliczu kar już zastosowanych tym samym prawem, wobec klubów innych.
Ostatnio edytowane przez kot : 24.01.2010 o godz. 15:05.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując