Wyświetl pojedynczy post
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.01.2010, 22:39
Zawsze starałem się zrozumieć politykę transferową w Wiśle, wiadomo kasy nie ma więc cudów ciężko oczekiwać. Ale transferu Juszczyka nie mogę zrozumieć, na pół roku żeby na ławce miał kto siedzieć. Zamiast dać szanse młodemu Kurto czy Jarosińskiemu rywalizacji z Pawełkiem to sprowadza się bramkarza który pół roku temu odszedł bo był za słaby. Można mówić że Kurto jest nieograny ale istnieje takie samo prawdopodobieństwo że zawali bramkę jak w przypadku Juhu czy Pawełka.

Uran235 napisał(a):Wyświetl post
W pełni popieram. Sprowadzanie graczy niewiele lepszych( nawet niewiele bardziej ogranych) od młodzieżowców to krótkowzroczne myślenie, wyliczone na osiągnięcie krótkofalowego zysku jak najmniejszym kosztem, posunięcie bardzo zachowawcze, całkowicie nierozwojowe i sztucznie utrudniające rozwój młodych piłkarzy. Ja po raz kolejny podkreślę, że nie dziwię się Leszczakowi, że za wszelką cenę chciał/chce zwiać z Wisły.
To jest nie raz ogólny problem w polskich klubach. Lepiej sprowadzić byle kogo niż dać szanse młodym zawodnikom. Później płacz bo nie ograny ale jak ma być ograny jak mu nikt szansy nawet nie dał. Lepiej żeby po boisku biegał Jop, Lobodziński bezproduktywny Jirsak czy bez formy z kontuzją wymachujący Paweł Brożek (bez którego Wisła jakoś pod koniec sobie poradziła) niż dać szanse komuś innemu. Ja wiem że nasza młodzież nie jest idealna ale jak można oceniać czy Kowalski, Mączyński jest za słaby jak im nawet szansy nie dano. Jak szanuję Skorże to nie raz stawianie na tych zawodników jest wg. mnie niezrozumiałe.

Cytat:
różnica między młodzieżą a seniorami wynika z tego że trenerzy seniorów nie umieją wprowadzać młodych w pierwszy skład..
Bo u nas młodego chłopaka wprowadza się do gry jak ma 21-22 lata podczas gdy za granicą daje się grać już 17 latką. Taki Mączyński ma 23 lata a on dopiero teraz w miarę pełną rundę rozegrał.
Ostatnio edytowane przez RAFi89 : 22.01.2010 o godz. 22:43.
Odpowiedz cytując