WiślakMyślenice napisał(a):

Mnie zastanawia (a jednocześnie przyprawia o szybsze bicie serca), mianowicie:
Dlaczego żaden polski klub nie ma wystarczających jaj żeby postawić na szkolenie młodzieży
|
Jak dla mnie dlatego że to kosztuje a na efekty trza czekać nawet z 10 lat...A u nas trza już, teraz, wygrać następy mecz - lepiej kupić i opłacić jakiś 3 kaleków i go wygrać ,niż go zremisować a kasę przeznaczyć na szkółkę.To tak obrazowo
ps to Twoje pytanie to w ogóle się łączy z transferem - Jest młody Kurto - ja tam nie wiem co on potrafi ale grał coś w jakiś u18 czy 19 - Jak jest żałosny to po cholere go tu trzymać, jeśli ma predyspozycje, to jak nie mamy kasy na konkretnego rywala dla Pawełka - czemu nie podjąć , tego pewnie niewielkiego ryzyka wprowadzenia go do 1 drużyny, tylko tracimy kasę na kalekę bez żadnych perspektyw = Wydajemy kasę, sprowadzamy człowieka który nie ma perspektyw by w Wiśle bronić, blokujemy 'młodego' , tylko po to by trener miał niby jakąś bezpieczniejszą alternatywę na wypadek kontuzji Pawełka...Gdyby tak wszyscy myśleli to połowa talentów by się nigdy nie rozwinęła bo grzali by ławę nie wiadomo ile