Kbobt napisał(a):

|
Tylko że mi nie chodzi o fakt dlaczego Juszczyka, tylko Kto ? Ponieważ nawet przez chwile nie sądze że Skorża może być aż tak głupi. Trener, który wcześniej głośno mówi że potrzebuje conajmniej równorzędngo bramkarza dla Pawełka, trener który akceptuje zatrudnienie w klubie Moretto czy Nurkovica nie strzeliłby sobie nagle w pięte sprowadzając do klubu bramkarza, którego rok wcześniej sam się pozbył. Troche logiki
|
prosze troche logiki tu wypowiadał sie fachowiec zatrudniony przez Skorże
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=15555
jaki mamy efekt pracy Kazimierskiego prze przez 2,5 roku "popsuł" Pawełka Juszczyk "błyszczał" na Cyprze , Cebanu chętnie wykupił swój kontrakt
znalazłbym wypowiedz Szamo o naszym byłym fachowcu najlepszym z najlepszych bo chyba tylko takich wybrałby nasz ambitny trener
Bronex napisał(a):

|
Tak . Pamiętajmy jednak ,że Wisła to jakby nie było prywatne przedsiębiorstwo. Nikt Cupiałowi siłą nie nakazuje aby utrzymywał piechnicznikowską degrengoladę. Jest w pełni decyzyjny. W każdej chwili może dojść do wniosku ,że trzeba zbudować system i raz na zawsze zakończyć amatorkę.
|
system tzn. zbuduje kilkadziesiąt profesjonalnych szkółek w całej Polsce bo chyba nikt nie wierzy że w Czechach Serbii czy Chorwacji na jakość piłkarska pracuje po jednej szkółce w Sparcie Crvenie czy Dinamo
PS oczywiście parę rzeczy można by zmienić w Wiśle bez wielkich nakładów , jak np zatrudnienie jak najlepszego trenera bramkarzy zamiast tych durnych testów kompromitujących Wisłę bo że sztab trenerski to mnie mało interesuje
system to ja rozumiem zbudowanie profesjonalnego szkolenia w 30-40 klubach i wymaganie tego jak tej podgrzewanej murawy czy oswietlenia