Wyświetl pojedynczy post
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.01.2010, 18:59
palladynTS napisał(a):Wyświetl post
Popieram w pełni!

Niech w klubie każdy bedzie odpowiedzialny za to co robi.
Wiecie dlaczego Skorża robi za menago?Bo tym sposobem SPN zaoszczędziła jeden etat.

Z tym że szkoleniem młodzieży Bronex muszą się zajmować ludzie którzy mają nie tylko wykształcenie trenerskie ale i pedagogiczne.
Sam wiem bo grałem w piłke ponad 15 lat że szkolenie w wieku trampkarza czy też w juniorskiej piłce to jest kpina w żywe oczy.
Nie ma szkolenia.Jest parcie i ciśnienie na wynik.Ponadto komu chce się szkolić za 600 zł.Rzucą piłkę mówiąc "tylko się nie pozabijajcie".Tak jak na lekcjach WF-u w szkołach.
Polska myśl trenerska według trenera Piechniczka to mrzonka.
Polska myśl trenerska to ...przekupni działacze,sędziowie sprzedawczyki,trenerzy beztalencia,piłkarze nieroby.
Zawodowy piłkarz ma nie tylko rozumieć po co jest na boisku i co ma na nim robić.Powinien też umieć się wypowiedzieć,wiedzieć co mówi.Tymczasem porozglądajcie się po ligowym podwórku i zobaczcie ilu w piłkę gra kretynów,którzy przed mikrofonem strzelają takimi perełkami że prof.Miodek chyba leje po gaciach ze śmiechu.
Efekt jest taki jaki znamy.Wynik za wszelką cenę,bez względu jakim sposobem.
Tak . Pamiętajmy jednak ,że Wisła to jakby nie było prywatne przedsiębiorstwo. Nikt Cupiałowi siłą nie nakazuje aby utrzymywał piechnicznikowską degrengoladę. Jest w pełni decyzyjny. W każdej chwili może dojść do wniosku ,że trzeba zbudować system i raz na zawsze zakończyć amatorkę. Mnie najbardziej boli to ,że wiele rzeczy w tym klubie to jest sztuka dla sztuki. Jeżeli my nie potrafimy wyszkolić jednego piłkarza w jakiś okresie to po co marnować pieniądze na Kulawika, Kmiecika etc. Nie ma infrastruktury i płacz , czekanie aż Majchrowski przyjdzie zbierze kolegów wybuduje udostępni. Jak to wygląda w praktyce patrz stadion. Cupiał jakby miał trochę oleju w głowie i cierpliwości to by mógł taką kasę na Wiśle zrobić ,że ten dług to byłby pryszcz w porównaniu z zyskami. Cupiał miał swoje pięć minut ale w ogóle nie wyciągnął wniosków. ...
Ostatnio edytowane przez Bronex : 22.01.2010 o godz. 19:02.
Odpowiedz cytując