Wyświetl pojedynczy post
osbourne1
Junior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.01.2010, 17:49
Witam wszystkich, do tej pory byłem tylko obserwatorem na tym forum ale po tym jak dzisiaj gruchnęła ta wiadomość o zakontrakowaniu Juszczyka to aż mnie krew zalała i założyłem konto. Pomijając już fakt, że Juszczyk jest słabym bramkarzem, to ten ruch tranferowy ze strony Wisły jednoznacznie ukazuje brak sensownej polityki transferowej. I obym się mylił, że ten transfer jest wyjątkiem i inne będą już wynikiem przemyślanej strategii, chociaż coraz bardziej zaczynam w to wątpić.
Rzeczywiście, tak jak pisali inni, znacznie lepszym rozwiązaniem byłoby postawienie na Kurto jako naszego rezerwowego bramkarza. Może by się sprawdził (i moglibyśmy się z tego cieszyć) a może nie (i okazał by się tylko rozwiązaniem tymoczasowym na wiosnę), ale przynajmniej widziałbym w takim posunięciu jakikolwiek sens. A tak sprowadzamy piłkarza który już miał swoje szanse w Wiśle i się nie sprawdził, wywalając przy tym kompletnie bez sensu pieniądze.
I na koniec, niezgadzam się z osobami które piszą żeby nie obwiniać za to trenera Skorży. Trzeba jednak zrozumieć, że jako trener jest odpowiedzialny (w całości czy też częściowo) za to kogo sprowadzamy do klubu.
Odpowiedz cytując