|
Witam wszystkich, do tej pory byłem tylko obserwatorem na tym forum ale po tym jak dzisiaj gruchnęła ta wiadomość o zakontrakowaniu Juszczyka to aż mnie krew zalała i założyłem konto. Pomijając już fakt, że Juszczyk jest słabym bramkarzem, to ten ruch tranferowy ze strony Wisły jednoznacznie ukazuje brak sensownej polityki transferowej. I obym się mylił, że ten transfer jest wyjątkiem i inne będą już wynikiem przemyślanej strategii, chociaż coraz bardziej zaczynam w to wątpić.
Rzeczywiście, tak jak pisali inni, znacznie lepszym rozwiązaniem byłoby postawienie na Kurto jako naszego rezerwowego bramkarza. Może by się sprawdził (i moglibyśmy się z tego cieszyć) a może nie (i okazał by się tylko rozwiązaniem tymoczasowym na wiosnę), ale przynajmniej widziałbym w takim posunięciu jakikolwiek sens. A tak sprowadzamy piłkarza który już miał swoje szanse w Wiśle i się nie sprawdził, wywalając przy tym kompletnie bez sensu pieniądze.
I na koniec, niezgadzam się z osobami które piszą żeby nie obwiniać za to trenera Skorży. Trzeba jednak zrozumieć, że jako trener jest odpowiedzialny (w całości czy też częściowo) za to kogo sprowadzamy do klubu.
|