Wyświetl pojedynczy post
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.01.2010, 00:35
koyoot napisał(a):Wyświetl post
wyar jest dokladnie jak piszesz. Prawo nie dziala wstecz, i jednoczesnie ustawa zabrania podpisywania umow reklamowych z bukmaherami internetowymi. Co moga zrobic nam gdy my juz taka umowe podpisalismy. Naskoczyc, co najwyzej.
Wg mnie jest inaczej niestety:

Art. 29
1. Zabrania się reklamy i promocji gier cylindrycznych, gier w karty, gier w kości, zakładów wzajemnych oraz gier na automatach.
2. Zabrania się informowania o sponsorowaniu przez podmiot prowadzący działalność w zakresie gier cylindrycznych, gier w karty, gier w kości, przyjmowania zakładów wzajemnych oraz gier na automatach.

Po bardzo pobieżnym przeglądnięciu tej ustawy wydaje mi się, że tu chodzi nie o zakaz podpisywania umów ale o zakaz reklamy i sponsoringu przed podmioty prowadzące działalność polegającą na zawieraniu zakładów wzajemnych. Ale szczytem głupoty dla mnie jest co innego, a mianowicie obowiązek uzyskania zgody przez takie podmioty na wykorzystywanie wyników sportowych (i nie tylko):

Art. 31
2. Podmiot posiadający lub ubiegający się o zezwolenie na prowadzenie zakładów wzajemnych lub zmianę jego warunków, dotyczące wyników sportowego współzawodnictwa ludzi lub zwierząt, obowiązany jest uzyskać zgodę krajowych organizatorów takiego współzawodnictwa na wykorzystanie jego wyników.

Ostatnio edytowane przez spirit : 22.01.2010 o godz. 00:45.
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując