saklak1906 napisał(a):

|
Tak bo Jop zarabia 300 tys euro rocznie zeby szukac sposobu zeby go na sile z klubu wypchac. Nie jest najlepszy w lidze ale rade daje i z lawki w razie czego ma kto wejsc.
|
Zaintrygowałeś mnie. Czy mógłbyś rozwinąć tę część w której piszesz, że Jop "daje radę".
Przykładowo, gdyby ustawić przed naszym polem karnym betonowy słup i któryś z napastników przeciwnika wcześniej czy później się na niego (pardon my french) wpieprzył, to czy też napisałbyś, że słup może i nie ma przyśpieszenia (właściwie rusza się tylko, gdy go przestawiają przy zmianie połów), ale "daje radę"? Mimo, że w pozostałych przypadkach był mijany, no właśnie - jak słup.
To nie o to chodzi, że jestem przeciwnikiem Jopa - uważałem go za dobry transfer do czasu, aż zobaczyłem go w akcji. Chciałbym więc wiedzieć, czemu Jop "daje radę", bo IMHO to jest wielka wtopa Skorży, który przecież go wcześniej testował.
Umówmy się - u nas w lidze zawodnicy techniką nie grzeszą (Jop zresztą też), toteż napastnicy zazwyczaj bazują na szybkości. Jedyną szansą, że Jop zacznie dawać radę jest to, że jego dotychczasowa nieruchawość wynikała z braków treningowych (marne szanse) i uda się to poprawić.