Wyświetl pojedynczy post
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.01.2010, 18:38
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Kolego mi nie o to chodzi...

Ostatnie kilka lat nauczyla mnie patrzec realnie...
Zawodnicy dobrzy a bez nazwiska graja juz od dawma w tym wieku w lepszych klubach a dla tak slabych lig jak Polska zostaja typowe ochlapy....

Przypomnijmy sobie ilu w ostatnich np.5 latach udalo sie sciagnac zaowdnikow z testow do klubu...

Patrzmy realnie wkoncu bo co zaczyna sie okres transferowy to zaczyna sie gadka "Wisla bedzie kupowac""ofensywa Wisly" itd...a mto wszystko jest wymyslone ze dziennikarzyny...
Wszyscy wiemy jaka jest sytuacja w Wiśle, więc musimy sobie radzić tak. Nigdy nie wiesz, czy dany nagle nie okaże się dobrym piłkarzem. Nie czarujmy się, że znajdziemy Messiego, ale znalezienie kogoś kto będzie gwiazdą naszej ligi już nie graniczy z cudem : ). Poza tym wielu "piało z zachwytu" nad transferem Costly'ego jednocześnie zarzucając, że testowany gracz strzelił tylko 4 bramki w tym sezonie. Grał w lidze nie gorszej jak nasza, a strzelił więcej od Costly'ego (wiem, że Costly strzelił kilka goli dla reprezentacji co jest osiągnięciem), do tego młodszy kilka lat. Przypominam, że Leszczak, za którym wielu tutaj tęski strzelił 2 bramki... w Młodej Ekstraklasie. Nie skazujmy tego piłkarza od razu na porażkę!

Jeszcze się okaże, że nie potrzebujemy bramkarza bo Kurto dobrze broni. Jestem za daniem mu szansy, ale tak samo liczyłbym na ściągnięcie kogoś bardziej doświadczonego : )
Ostatnio edytowane przez eMTe : 20.01.2010 o godz. 18:43.
Odpowiedz cytując