Peroslaw88 napisał(a):

a Nowak podobno za zgrupowaniu kadry uszkodził sobie paluszka
|
Może zejdźmy trochę z tonu Nowak to szkło i "dostał kontuzji, Yes nie kupimy go" i tych szyderczych uśmiechów,
zacytuje "Konieczne było ściągnięcie paznokcia"- sam to miałem, niezbyt przyjemna sprawa, na pewno nie ma tu nic do tego jego wytrzymałość, jest to uraz mechaniczny, nikomu nie życzę. Lećmy dalej " ale jego udział w sobotnim meczu z Singapurem (godz. 10:00) nie jest zagrożony." Więc jak widzicie nic mu groźnego nie dolega, oglądam go od ponad 2 sezonów i moim zdaniem jest wstanie na pewno dorównać klasą Lewandowskiemu, nie potrzebuje 10 sytuacji jak Małecki, przypomina trochę stylem zdobywania goli Franka, jeśli możemy go mieć za 400 czy 350 tys. euro to warto zaryzykować, po transferze Dawidowskiego, Niedzielana i Garguły wszyscy dostali jakiegoś panicznego lęku i patrzą na każdego piłkarza jak na potencjalnego inwalidę, bardziej się tego boję u tych niektórych wynalazków jakich testujemy nie mających klubów od pół roku. Może paradoksalnie jak ściągniemy Nowaka który miał parę kontuzji to będzie 2 sezony zdrowiutki. Jestem jednego pewien jak go kupimy, to(po wielu jego meczach, które widziałem) ma on potencjał (jeśli będzie grał) by opchnąć go za ponad milion euro, w przeciwieństwie to tego Serba( nie skreślam go) którego nikt nie zna i bardziej prawdopodobne jest że to drugi Radovanovic, czy tym bardziej nasz testowany chłopak z Senegalu, gwarancję na ich grę mamy żadną
Ja widzę tylko że wszędzie jest ryzyko pomyłki, ale na pewno już nie uważam że Costly to pewniejsza opcja niż Nowak, pomijając fakt że był mniej razy kontuzjowany jest wiele aspektów przeciwko niemu:
-dalekie podróże na kadrę
-brak ambicji widziany w Bełchatowie
-brak kontroli nad emocjami, łatwo się frustruje i irytuje prze co głupio fauluje
-często wpada w konflikty z otoczeniem
I PISZĘ TO NIE DLATEGO ŻE JESTEM PRZECIWKO GRACZOWI CARLO COSTLY, TYLKO BYŚCIE ZAUWAŻYLI ŻE JEST MNÓSTWO ASPEKTÓW CZY GRACZ SIĘ SPRAWDZI CZY NIE I NIE MA PODSTAW BY SĄDZIĆ ŻE NOWAK SIĘ NIE SPRAWDZI A COSTLY TAK, bo obaj to pewne zagadki
Co do rewelacj na temat transferu Costlego i Kowalewskiego był fajnie gdy by przyszli, ale NIE TAKIE RZECZY JUŻ NA TYM FORUM BYŁY