Wyświetl pojedynczy post
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.01.2010, 14:50
z zasady od pewnego czasu nie chcę wypowiadać się w temacie transferowym wiedząc, że klub większość transferów realizuje lub stara się realizowac poza wiedzą dziennikarzy.
Dlatego do wszystkich transferowych objawień podchodzę z dystansem.

Nie mogłem jednak oprzeć się chęci skomentowania (w końcu po to jest forum): uważam Costly'ego za zawodnika, który choc nie powala statystykami w Bełchatowie to w klubie takim jest Wisła, mając u boku Brożka czy Małeckiego, albo Boguskiego a z tyłu Sobola, czy za jakiś czas Gargułę, do pomocy Kirma czy Diaza, może poczuc się jak ryba w wodzie.
Bełchatów gra inną piłkę niż Wisła (to truizm) i Costly może miec tu o wiele łatwiej niż w Bełchatowie.
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
To ze Costly nie strzelal wielu bramek dla GKS'u oznacza, ze jest slabym pilkarzem? Nie strzelal, ale dobrze gral, a taktyka GKSu jest scisle podporzadkowana pod Nowaka i wszyscy graja na niego
...
Dokładnie tak....

Dlatego chętnie widziałbym go w ataku Wisły, o ile jego kandydatura nie jest straszakiem dla innego piłkarza, podobnie jak Bozok był starszakiem czy alternatywą dla Kirma.
Co do Nowaka - nie jestem przekonany nawet w 1% i nie tylko ze względu na podatność na kontuzje.
Przeczucie mówi mi także, że testowany Serb to nie jest to, o co nam chodzi.
Natomiast jestem jak najbardziej zwolennikiem zatrudnienia Senegalczyka Issa Ba. Na Remes turnieju pokazał, ze wie, co robi się z piłką w przeciwieństwie do większości naszych ligowców.
Cały czas mam jednak nadzieję na niespodzianki - pozytywne - wbrew urzedowemu pesymiwzmowi wynikającemu z poziomu finansów klubu
Ostatnio edytowane przez FraMat : 19.01.2010 o godz. 14:53.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując