Wyświetl pojedynczy post
shad
Senior Member

Od: 11.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.01.2010, 02:10
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
tylko czemu w takim razie chcą odwołać prezydenta?

po artyklue mam mieszane odczucia, do tej pory wydawało mi się, że Łodź jest bardzo do tyłu... i nic nie idzie ku lepszemu...
Łodź ma dobrą lokalizacje - centrum Polski, może w końcu zaczną to wykorzystywać
To sprawa polityczna, chce go odwołać SLD, trudno im zdzierżyć w robotniczym mieście Zetchaenowca. Nie mówię, że on jest świetny, jest raczej słabym prezydentem, jak większość prezydentów dużych miast w Polsce. A Łódź swoją szansę zaczyna już wykorzystywać. Wyspy biedy są tam (i będą jeszcze długo) przeogromne, ale różnica między Łodzią A.D. 2010 a A.D. 2007 jest znacząca. A prawdziwego kopa dostaną łodzianie jak zostanie zmodernizowana do końca linia kolejowa do Warszawy, powstanie dalsza część A2 ze Strykowa do Stolicy. Trochę dalszy termin to zapewne A1 od Gdańska po Śląsk, ale też zastrzyk inwestycyjny. Nordea czy DOM Bank już swoje centrale mają w Łodzi a nie wykluczone, że dołączą do nich inne banki i duże firmy, dla których Warszawa jest za ciasna. W ogóle wydaje mi się, że w następnych latach powstanie tam swoiste centrum biznesowe. Będzie Łódź stara, biedna i obdrapana i Łódź Manufaktury.
Niszcz socjalizm!