Wyświetl pojedynczy post
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.01.2010, 13:40
Naprawdę niektórzy to biją tutaj wszelkie rekordy w narzekaniu, biadoleniu i użalaniu się nad tym jak to nie jest źle. Jest temat Nowaka, w czasie kiedy kasa świeci pustkami, a kilku użytkowników (przoduje w tym niejaki Perosław88, którego posty wywołują u mnie odruch wymiotny) zamiast cieszyć się, że coś się dzieje w temacie transferów - ja osobiście przygotowałem się na to, że w tym okienku z powodu ciężkiej sytuacji finansowej nikogo nie kupimy - robi z tego wielką tragedię. A ja jeestem jak najbardziej za sprowadzeniem Dawida Nowaka do Wisły. Nowak to naprawdę świetny piłkarz, znacznie przewyższający polską ligę. Z nim w składzie nasz atak: Boguski, Małecki, Brożek, Nowak byłby niesamowicie mocny, złożony z samych reprezentantów. Więc o co wam chodzi? Owszem, Nowak to piłkarz, który w swojej karierze miał wiele kontuzji. Trzeba zabezpieczyć się na taką ewentualność i skonstruować jego kontrakt w taki sposób, żeby większość pensji stanowiły premie za rozegrane mecze. To rozsądne wyjście. Dodatkowo trzeba zlecić kompleksowe badania medyczne, może nawet w jednej z zachodnich klinik sportowych (MilanLab?), żeby mieć jasność co do jego stanu zdrowia. Być może trzeba by było w konsultacji ze specjalistami z dziedziny medycyny sportowej stworzyć specjalny plan treningowy, odciążający najbardziej podatne na urazy partie mięśniowe czy kostne. To wszystko jest do wykonania i relatywnie niewielkim kosztem możemy mieć wysokiej klasy napastnika. Trzeba korzystać z bełchatowskiej wyprzedaży. I jeszcze jedno - z dwójki Nowak-Costly zdecydowanie wybieram tego pierwszego. Ile razy Costly grał z Wisłą, to zawsze piach. Wolny, zwrotny jak czołg pod Stalingradem, przeciętna technika, dodatkowo częste wyjazdy na kadrę, powroty nie zawsze w terminie itd. Był już na wypożyczeniu w Birmingham i jakoś nic wielkiego tam nie pokazał w lidze (Championship), wręcz stowrzonej dla graczy o jego charakterystyce.
Ostatnio edytowane przez fialo : 15.01.2010 o godz. 13:43.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując