AYALA napisał(a):

|
Masz racje, tylko że z tego co pamiętam to Klejdinst z Cspalarem pracują od 5 miesiecy w Wiśle (po porażce z Levadią ich zatrudniono).Obawiam sie że to zbyt krótki okres żeby kogoś wyszukac.Chyba minimum rok trzeba im dac na wykazanie się.Pozatym już teraz za utalentowanego 18-19 latka trzeba sporo zapłacic a kasa świeci pustakmi no chyba że to maja byc gracze klasy Beto to chyba już lepiej postawic na kogoś z Młodej Ekstraklasy
|
A ja tak sobie myślę,że te nasze "skauty" to są tak w Wiśle jak Lech Kaczyński w PO. Warto się zapytać dlaczego np. taki Edek jak się go zapytać o jego współpracę w Wiśle nabiera wody w usta. Coś ,gdzieś ,kiedyś ,może .... To jest tak współpraca. Ta współpraca nie polega na ustawicznym czesaniu , drążeniu, węszeniu tylko na zasadzie - Edek pojechałbyś za dwa tygodnie na mecz obejrzeć piłkarza na żywo

? No dobra zobaczę co tam będę robił ... to ci oddzwonię wieczorem. Dałbym sobie rękę uciąć ,że te nasze "skauty" od siedmiu boleści to mają taki zakres kompetencji ,że nawet nie da się ich rozliczyć... Przecież ,żeby taka zabawa w siatki czy kij wie co miała sens to też musi pochłaniać koszty a z naszą nędzą to nie wiem czy by było stać Wisłę na opłacenie biletów PKS czy PKP ,żeby Edek z Józkiem mogli ograniczyć się tylko do województwa Małopolskiego z jeżdżeniem...
Costly to mógłby być ciekawy transfer ,ale znając życie nie dojdzie do skutku. Swoją drogą też mnie to rozbawiło jak Skorża mówi ,że jego Rycerze Edward z Józefem zrobili listę i o dziwo są na niej czołowi zawodnicy z polskiej ligi tylko teraz czeka co zrobi Legia i Lech bo może stanieją.... To trzeba być naprawdę geniuszem ****a ,żeby wpisać na listę potencjalnych zawodników wyróżniających się piłkarzy Ruch, Bełchatowa , Piasta czy Polonii Bytom... Cała zabawa ze skautingiem to powinna być zogniskowana na szukanie nowych Błaszczykowskich w niższych ligach chociażby .... Ogólnie nędza , nędza i jeszcze raz nędza... Skorża zatrudnił Clebera. Wszyscy tutaj ,żeśmy piali z zachwytu ,że profesjonalista ,że nauczyciel ,mentor, wzór do naśladowania. Ja to się tylko modlę ,żeby Marcel nie odszedł. Bo jakby tak nie daj Boże to po kilku występach Clebera będziecie tutaj tak samo na niego jechać jak na Mariusza "sunday league" Jopa. Ostatnio kilka godzin spędziłem na oglądaniu spotkań Tereka w których wystąpił Kliebier i jestem przerażony. Dramat... Wolny, mało zwrotny. Jak czytałem opinie o nim to nawet byłem spokojniejszy ale teraz jak na własne oczy to wszystko zobaczyłem to mam bardzo sceptyczne wrażenie.
Póki co to na testach mamy zawodnika ,który sam się do nas zgłosił jaką to ocenę wystawia Skorży to szkoda pisać. "model angielski" śmiech , śmiech i jeszcze raz śmiech. ... Model angielski i już jest Jarosz w klubie... Ciekawe... Tak jak napisałem wcześniej a jak znowu umoczymy z Cracovią , Lechem , Legią czy pucharach to będzie przynajmniej miał Skorża kogo obarczyć odpowiedzialnością i wyrzucić. Jestem pewny ,że za jakiś czas do koncepcji dyrektora sportowego wrócimy...
Idąc Ayala Twoim tokiem rozumowania to Skorży już dawno nie będzie na Reymonta a my nadal będziemy czekać aż Józek z Edkiem się rozkręcą.