Wyświetl pojedynczy post
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.01.2010, 23:26
Jednym słowem przej...ne

Przypomnijcie mi proszę kiedy został ogłoszony przetarg na remont stadionu? Mam na myśli trybuny wschodnie i zachodnie wraz z "otoczeniem". Wykonawcą modernizacji, a więc i zleceniodawcą było miasto oczywiście ale kto konkretnie przygotowuje wymogi przetargu? Dział zamówień publicznych przy radzie miasta czy jakaś instytucja zewnętrzna? Czy też rzeczywiście za wszystkie sznurki pociąga Majcher?

Zastanawia mnie też stanowisko Wisły Kraków S.A. w tej historii. A raczej jego brak, cisza w eterze. Raz zdaje się przeczytałem wywiad z prezesem Wilczkiem w którym to stwierdził iż miasto zobowiązało się ( czy też podpisano taką umowę ) do szybkiego wykonania przebudowy. Zastanawiam się czy krawaciki w Radzie Nadzorczej czy też inne osoby decyzyjne skupione wokół Wisły zdają sobie sprawę z powagi sytuacji? A jeśli tak to czemu wokół tej grandy panuje taka cisza? Czy rzeczywiście zwolennicy C. aż tak bardzo zdominowali prasę, media, czy też wreszcie publiczne stołki w naszym mieście? Czy

Sytuacja jest nieprawdopodobna. Można powiedzieć że miasto wydaje na naszych oczach pół miliarda złotych na pustostan. Brak woli współpracy pomiędzy wykonawcą a dzierżawcą aż kłuje w oczy. Czy ktoś sobie wyobraża postawienie przez developera biurowca bez kanalizacji, elektryki i parkingu?

Wygląda to tak jakby pewnym osobom usilnie zależało aby Białą Gwiazdę udupić jak najmocniej się da. Nawet kosztem nazwiska, publicznych pieniędzy, kosztem rozwoju miasta.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując