Wyświetl pojedynczy post
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.01.2010, 19:09
http://bryla.gazetadom.pl/bryla/1,85...stadionie.html

Cytat:
Właścicielem galerii będzie piłkarski Śląsk należący do Zygmunta Solorza i miasta Wrocławia. Na jej budowę spółka piłkarska zaciągnie 150 mln euro kredytu w jednym z banków. Klub będzie go spłacać przez 25 lat po 20 mln zł rocznie. Zyski z galerii w całości mają być przeznaczane na spłatę kredytu i zwiększać budżet drużyny piłkarskiej. Dzięki tym pieniądzom Śląsk ma mieć wielomilionowy budżet, który umożliwi drużynie walkę o mistrzostwo Polski i grę w europejskich pucharach.
Aha, jedno jest pewne. Płacenie po 20 mln złotych - spłacanie zaciągniętego kredytu. Przez 25 lat (swoją drogą świetna sprawa ten kredyt - pożyczają 150 mln € - 600 mln, a zwrócą 500 mln i to w ratach. Też taki chcę). "Cała reszta" będzie na transfery i budowanie środkowoeuropejskiego Realu.Może to być 5, 10 mln albo nic, bo zysk wystarczy jedynie na spłatę kredytu w danym roku. Szczerze powiedziawszy, myślałem że układ będzie trochę inny. Że Solorz wykłada kapitał na budowę centrum, a następnie zyskiem będzie dzielił się z klubem.

Cały ten układ wydaje mi się przede wszystkim korzystny dla Solorza, nie Śląska.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując