Wyświetl pojedynczy post
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.01.2010, 18:59
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Ja kolego mieszkam pod Tarnowem i bylo by dla mnie ogromnym udogodnieniem gdybym mogl sobie kupic/zarezerwowac bilet bez koniecznosci przyjazdu do Krakowa kilka dni przed meczem, miec pewnosc ze ten bilet bedzie na mnie czekal bez zwgledu czy gramy z Odra Wodzisla czy Legia.
Co jest ogromnym udogodnieniem dla wielu kibicow z poza Krakowa ale oczywiscie Ci ktorzy handluja biletami pod stadionem i zarabiaja krocie nie beda z tego sposobu dystrybucji zadowoleni bo sie im urwie dochodowy bisnes.

Po co sprzedawac bilety lotnicze on-line wszak klient przyjdzie do kasy i kupi idac Twoim tokiem rozumowania.
Chodziło mi o to, że na takich średnich meczach biletów będzie dużo (nawet na 20 tysięczniaku nie sprzedawano wszystkich). Wiem, że może być to teraz lepiej nagłośnione z racji nowego stadionu, ale wg. mnie całego nie zapełnimy i starczy biletów dla każdego.

Jest to inna sprawa niż allegro (gdzie daną rzecz można kupić taniej, albo kupić coś czego nie ma) i biletami lotniczymi (gdzie ich jest stosunkowo mniej w sprzedaży, a także jest z reguły duże zapotrzebowanie - u nas będzie takie na meczach które wymieniłem).

Ja nie jestem przeciwny sprzedaży biletów przez internet i sam chce aby takie coś funkcjonowało (też mieszkam poza Krk), ale nic się nie stanie jeżeli od razu tego nie wprowadzą (jednak powinni). Jak ktoś mieszka daleko poza Krakowem, a ma znajomych kibicujących Wiśle to może kupić karnet (ja kupowałem przed każdą rundą na R22 odkąd zacząłem chodzić i nie narzekam), a zawsze w czasie braku możliwości dojazdu może udostępnić go znajomym. Problem rozwiązuje się sam.

I nie handluje biletami pod stadionem.
Odpowiedz cytując