Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.01.2010, 17:11
FraMat napisał(a):Wyświetl post
ja wiedziałem, że zatęsknimy za Mielcarskim i jego polityką ( w tym Petrescu).
I było tyle lat marnować?
Ależ - w obu wypadkach wcale nie chodziło o kwestie sportowe.
Pod Mielcarskim i Petrescu kopał Kapka, który miał swoje interesy i nie na rękę mu byli jacyś ludzie z zewnątrz. Stąd zwalnianie Branco bez wiedzy Mielcarskiego, stąd żenujący cyrk ze zwolnieniem Rumuna przed meczem z Sevillą. Za Mielcarskiego wszedł później figurant Nawałka.

Pod Bednarzem aktywnie kopał Skorża, za pomocą mediów i załatwiając transfery za jego plecami. Znalazło się miejsce dla jego kolesi? Znalazło. Jedno mnie tylko zdziwiło - porażająca indolencja Skorży. Myślałem, że wie na co się porywa, a tu zaraz pojawiły się głodne kawałki o tym, że "on się dopiero uczy" etc. Żenada.

A teraz wraca Jarosz (dla niezorientowanych - człowiek Mielcarskiego, odszedł z Wisły na znak protestu) - pół roku po Bednarzu i już nie ma kto opanować tego burdelu. Brawo. Proponuję Jarosza wywalić w następnym półroczu jak Skorża znowu coś wtopi, a na jego miejsce dać Janasa Seniora. To się nazywa polityka transferowa! Z i do klubu, nieustanne przepychanki, intrygi jak na dworze Ludwika XIV.

IMHO w klubie znalazłoby się miejsce i dla Bednarza, i dla Jarosza, i dla Mielcarskiego. Byle tylko zbudować jakieś sensowne struktury decyzyjne. Im wcześniej takie powstaną, tym lepiej - niedługo pewnie trzeba będzie szukać następcy Skorży, a jak sprawę zostawi się przypadkowi, to przyjdzie jakiś Ulatowski lub Fornalik i znowu się zacznie...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.01.2010 o godz. 17:18.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując