Może coś bliżej, bo nie wiem o co chodzi.
ŁKS kiedyś się w ten sposób utrzymywał. Jakiś zespół pewnie na poziomie amatorskim nie jeden by się znalazł.Ale to inna bajka. Raczej nie jest to możliwe, rentowność takich gigantów to dobrych naście lat. Poza tym jest strasznie dużo wypadkowych w tego typu interesie, poza tym nie wiadomo jak rynek zareaguje na zbliżający się kryzys w Chinach. Może być tak,że tania siła robocza ograniczy się do tego stopnia,że sprzedaż sweterków z gigantyczną marżą pod markami znanych firm nie będzie opłacalna,możliwa, i mało kto będzie chciał wynajmować powierzchnie w takim molochu. Coś mi się wierzyć nie chce aby właściciel tego typu centrum tyle zarabiał aby jeszcze na promocję w postaci kasy dla klubu było go stać. Jakąś tak, ale nie na taką aby robić milionowe zakupy. Bliżej się przyglądnąć to bardzo naiwny jest ten pomysł na finansowanie. No ale magia nazwiska działa,i myślę nie ma co odbierać kibicom z Sląska marzeń,bo tak pięknie jest marzyć.... Tylko aby nie skończyło się tak jak z koszykówką w Śląsku. Pięknie było,kredytowo było, a jak się skończyło każdy wie. Wg mnie trzeba stąpać po ziemi.