flamengista napisał(a):

Facet na razie nie dołożył złotówki do klubu - przy nim Wojciechowski to na razie dobrodziej Polonii (znaczy się Groclinu). Ja wiem, że Gancarczyk to żadna gwiazda ale na razie Śląsk jest sukcesywnie osłabiany (wcześniej odszedł Ostrowski). Jest to drużyna mocno przeciętna, którą stać najwyżej na środek tabeli.
Na taki Śląsk więcej niż 10 tys. na mecz chodzić nie będzie. Solorz musi zrozumieć, że bez włożenia kasy na solidnych piłkarzy nie będzie więcej kibiców, a więc i pieniędzy. Słusznie zauważa Marszałek - skoro galeria handlowa ma przynosić pieniądze na działalność Śląska, to na co im Solorz?
Żeby się jeszcze nie okazało, że kibice Śląska zatęsknią za Drzymałą, którego pogoniono.
|
Kolego, Wojciechowski z Cupiałem różnią się tym od Solorza,że oni od razu łożyli kasę na nowe transfery, z miejsca chcąc osiągać wyniki. W przypadku Wisly na razie sie to udaje, Polonii juz nie bardzo. Solorz ma inną wizję budowania zespołu, gdyż zaczyna od fundamentów. Błędnie stwierdzasz ze tylko stadionem chce przykuc uwage ludzi.. Obok niego ma powstać jedno z największych centrów handlowych w Polsce, które to ma być głównym generatorem dochodow. To jest realistyczny plan stworzenia dobrej druzyny we Wroclawiu, w moim mniemaniu osiągalny.