Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.01.2010, 10:27
sandbender napisał(a):Wyświetl post
Już wku.wia mnie to całe zrzędzenie wasze. Bo Majchrowski nie zbudował boisk przystadionowych, których budować nie miał. To pewnie przez Cracovie.

Ogarnijcie się trochę, rozglądnijcie, popatrzcie z innej perspektywy i zadajcie sobie trochę prostych pytań:
- jest teren na R22 gdzie takie boiska można zbudować? Jest. A do kogo on należy?
- kto cierpi na tym, że jest jedno pseudo-boisko, a przez ostatnie 10+ lat nie uważał, że jest nam jakiekolwiek inne potrzebne (tak wnioskuję z podjętych działań)?
- kto, na zasadach absolutnej wyłączności będzie korzystał z tych boisk przystadionowych/treningowych?
- i czy w końcu ktoś nam zabronił zbudować czegokolwiek przy R22 i gdzieś pod Krakowem skoro takie boiska były potrzebne cały czas? Skoro nie to czemu nie mamy niczego?

Że w Warszawie miasto buduje boisko koło stadionu? A co mnie obchodzi "w Warszawie". W Emiratach nie tylko budują boiska ale też kupuja piłkarzy.
Tu nie mieli budować, nie budują i nie będą, a wszystkie tego typu żale są dla mnie śmieszne.
Jeżeli uważamy, że jesteśmy lepsi, chcemy być znaną marką, reprezentujemy Kraków w Europie to, do cholery, dorośnijmy i weźmy odpowiedzialność za to do czego aspirujemy.
A nie wieczne "krakowskie działanie" - weźmy się zbierzmy i niech za nas zrobią - podparte żalami i skomleniem "że inni mają lepiej" oraz niczym nieuzasadnionym przekonaniem o naszej sportowej wyższości w Europie.

Reasumując: winnych braku boisk należy szukać tylko i wyłącznie przy R22. Im wcześniej zdamy sobie z tego sprawę tym wcześniej zaczniemy przypominać normalny klub.

PS. A ten tekst o Legii w kontekście sławienia w Europie to uważam za żart dobry. Porównaj sobie co Legia nawalczyła w pucharach i co my. Do nich to nam jeszcze dużo brakuje.
Każdy z nas wie że brak zaplecza treninigowego jest winą braku porozumienia miedzyCupiałem, TS a SSA. Cupiał od dawna chce sie wycofać więc nie buduje- a dokladniej nie inwestuje swojej prywatnej kasy, SSA nie ma na tyle własnej gotówki utrzymując m.in.wysokie kontrakty zawodników a obecnie nie mając wpływow z biletow, a TS-owi to wisi bo sekcje piłkarska nie jest jego.To jest jedna strona medalu.Ale to ich dobra wola by byla .Niestety
Ale czy wy nie widzicie jawnej dyskryminacji Wisły kosztem Cracovii? Bez jaj.Jeden klub z moich podatków dostaje halę i projekt na drugą, remont hali hokejowej + stadion mimo że od 50 lat reprezentuje Kraków tylko w hokeju.Drugi klub- 7 krotny w ciągu ostatnich 11 lat Mistrz Polski dostaje tylko stadion który tylko dzięki wizji Euro jest na 33 tyś a miał być kadłubkiem bez narożnikow na 20 tyś.Którego budową nikt sie nie interesuje ( w przeciwieństwie do czesto wizytowanego stadionu konkurentki), z setkami wręcz wad za który klub będzie płacil miliony za wynajem.
Czy za stadion będzie płacil klub Cracovia?Śmiem wątpić.Miasto jako właściciel nie będzie przecież pobierać kasy od samego siebie jako właściciela klubu.
Mówisz nie interesuje cię co jest w Warszawie gdzie budowa stadionu to budowa stadion wraz z zapleczem.Pewnie nie interesuje cię też budowa we Wrocławiu takze z zapleczem?Dlaczego miałbym nie wymagać od mojego miasta takiego samego zaangażowania.Wkońcu placę prezydentowi i urzędasom za coś.Tobie zależy na czymś innym a mi na czyms innym.Problem w tym że nie mówimy nawet we własnym gronie jednym głosem.Wkońcu zaplecze treningowe jest nie tylko dla 1 druzyny ale i masy dzieciaków które zamiast chodzić nocami z kumplami mogłyby pokopac profesjonalnie (z trenerami) w pilkę .I tu akurat mogę wymagać działania od miasta (bo płacę oraz miasto angażuje się bardziej w innym klub choć powodow merytorycznych nie ma ) a nie mogę od klubu (choć zdecydowanie powinni się dogadać)
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując