Wyświetl pojedynczy post
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.01.2010, 01:13
sandbender napisał(a):Wyświetl post
Już wku.wia mnie to całe zrzędzenie wasze. Bo Majchrowski nie zbudował boisk przystadionowych, których budować nie miał. To pewnie przez Cracovie.

Ogarnijcie się trochę, rozglądnijcie, popatrzcie z innej perspektywy i zadajcie sobie trochę prostych pytań:
- jest teren na R22 gdzie takie boiska można zbudować? Jest. A do kogo on należy?
- kto cierpi na tym, że jest jedno pseudo-boisko, a przez ostatnie 10+ lat nie uważał, że jest nam jakiekolwiek inne potrzebne (tak wnioskuję z podjętych działań)?
- kto, na zasadach absolutnej wyłączności będzie korzystał z tych boisk przystadionowych/treningowych?
- i czy w końcu ktoś nam zabronił zbudować czegokolwiek przy R22 i gdzieś pod Krakowem skoro takie boiska były potrzebne cały czas? Skoro nie to czemu nie mamy niczego?

Że w Warszawie miasto buduje boisko koło stadionu? A co mnie obchodzi "w Warszawie". W Emiratach nie tylko budują boiska ale też kupuja piłkarzy.
Tu nie mieli budować, nie budują i nie będą, a wszystkie tego typu żale są dla mnie śmieszne.
Jeżeli uważamy, że jesteśmy lepsi, chcemy być znaną marką, reprezentujemy Kraków w Europie to, do cholery, dorośnijmy i weźmy odpowiedzialność za to do czego aspirujemy.
A nie wieczne "krakowskie działanie" - weźmy się zbierzmy i niech za nas zrobią - podparte żalami i skomleniem "że inni mają lepiej" oraz niczym nieuzasadnionym przekonaniem o naszej sportowej wyższości w Europie.

Reasumując: winnych braku boisk należy szukać tylko i wyłącznie przy R22. Im wcześniej zdamy sobie z tego sprawę tym wcześniej zaczniemy przypominać normalny klub.

PS. A ten tekst o Legii w kontekście sławienia w Europie to uważam za żart dobry. Porównaj sobie co Legia nawalczyła w pucharach i co my. Do nich to nam jeszcze dużo brakuje.
Ja dodam do tego tylko tyle że jak juz miasto postawi te boiska, to może by rzuciło parę baniek na jakieś wzmocnienia w drużynie, która przecież przynosi chwałe naszemu miastu. No i oczywiście niech grają za darmo na stadionie, jeszcze ich dofinansować za to.

A jak Cupiał chce mieć jak w Warszawie to musi załatwić sobie telewizje ogólnopolską i wchodzić parti rządzącej miastem w dupe.

Ton roszczeniowy patrzeć i wymagać, ale jak zawsze od innych.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując