Wyświetl pojedynczy post
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.01.2010, 23:08
Dla mnie sprawa odejścia Gancarczyka to zwyczajny skandal. Ja nie wiem, co sobie Solorz wyobraża - że jak postawią stadion na 40 tys. (pytanie, czy na 2011 zdążą), to nagle 30-35 tys. mieszkańców Wrocławia stwierdzi:

"co prawda wcześniej Śląsk nas nie interesował, ale skoro mają taki zajebisty stadion to kupujemy karnet na cały sezon"

Facet na razie nie dołożył złotówki do klubu - przy nim Wojciechowski to na razie dobrodziej Polonii (znaczy się Groclinu). Ja wiem, że Gancarczyk to żadna gwiazda ale na razie Śląsk jest sukcesywnie osłabiany (wcześniej odszedł Ostrowski). Jest to drużyna mocno przeciętna, którą stać najwyżej na środek tabeli.

Na taki Śląsk więcej niż 10 tys. na mecz chodzić nie będzie. Solorz musi zrozumieć, że bez włożenia kasy na solidnych piłkarzy nie będzie więcej kibiców, a więc i pieniędzy. Słusznie zauważa Marszałek - skoro galeria handlowa ma przynosić pieniądze na działalność Śląska, to na co im Solorz?

Żeby się jeszcze nie okazało, że kibice Śląska zatęsknią za Drzymałą, którego pogoniono.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując