Wyświetl pojedynczy post
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.01.2010, 16:16
As napisał(a):Wyświetl post
Proste, ze chodzilo o pieniadze. Gdyby firmy bukmacherskie zdecydowaly sie odprowadzanie podatku to nikt niczego by nie zakazywal. Jak dla mnie to jest zwykla proba sil: Jak nie bedziecie placic to was zdelegalizujemy.
Tutaj raczej chodziło o to że byłyby zmuszone otworzyć się jako spólki prawa handlowego w Polsce. A zatem w zasadzie podlegać jurysdykcji polskich sądów, urzęów(!!!) i na koniec płacić polskie parapodatki. Nic dziwnego , że wolą Maltę albo Gibraltar jako siedziby firm.
Ja nie sądzę, że w ogóle była gadka tego typu-plac albo placz. Raczej rząd zrobił pokazówkę.Zastanawia mnie tylko jedno: w jaki sposób są w stanie dać projekt ustawy w 3 dni, kiedy nie potrafia głupiego rozporządzenia na poziomie ministerialnym wydać przez rok. Dla mnie jest to jasny sygnał, że się nie przykładają(mówiać eufemistycznie ) do rządzenia. Tak odchodząc nieco od tematu: wiecie , że w ostatnim rankingu jakości życia na Świecie Polska zajęła 30. miejsce? A wiecie dlaczego tak nisko? Bo w skali od 1-100 mieliśmy 30 pkt za gospodarkę.Bo nikt oprócz hipermarketu nie inwestuje kasy u nas.Ponieważ podatki, zusy i biurokracja do potęgi entej zabijają chęć do tego. I tak samo ze sportem.Niejasne i zagmatwane sytuacje klubów, opodatkowanie klubó jak zwykłych przedsiebiorstw, brak infrastruktury..I jak ci biedni kibice mogą liczyć na sukces jak na koniec rząd zarzyna ostatniego chętnego do łożenia kasy?
Odpowiedz cytując