Wyświetl pojedynczy post
element
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.01.2010, 00:15
felipe napisał(a):Wyświetl post

element - postawa Wisły ma wielki wpływ na zainteresowanie Marcelo! Ze słabą Wisła nie pokaże się w Europie. I dobrze to rozumiesz (vide pierwszy post i fragment o Kirmie na Mundialu), nie rozumiem zatem czemu tu podważasz moją opinie...
Rozchodzi się o to że nawet jeśli nie uda się przejść tego typu Levadii to nie można oceniać grajka po tym co reszta kolegów i trener pokazali.
Bo być on sam robił na prawdę dużo, grał o kilka klas lepiej od reszty i nie mozna spoglądać na niego i jego umiejętności poprzez pryzmat reszty.
Bo ktoś tam pisał że jak mają dać tyle i tyle za niego skoro Wisła dała dupy tu i tam. Ale może on nie dał dupy i był na tle reszty chłopem z innej bajki, ot co.
Co nie zmienia faktu że przechodząc tego typu Lewatywę może pokazać się szerszej publiczności.

Tak jak piszesz "zainteresowanie..." a nie "ocena jego umiejętności" bo równie dobrze może pokazać dużą klasę w przegranym meczu i taką samą w wygranym.
Super się zaprezentować na tle Levadii i o dziwo równie dobrze na tle przykładowo Werderu Brema.
Tu już piję do tych od oceniania go poprzez pryzmat wyników całego zespołu.

Pisząc o Kirmie miałem na myśli opcję pokazania się szerszej publiczności bo akurat on od nas będzie na MŚ, a pisząc o Maurycym chodziło mi o to żeby go nie oceniać na tle reszty i wyników.

@

felipe napisał(a):
Ocenianie przez pryzmat poziomu ligi /wynikow klubu / jest czyms normalnym i powszechnym.
A sęk właśnie w tym że Marcelo bije na łeb resztę zawodników w naszej lidze. Dlatego głupio go oceniać na tle naszej ligi / zespołów itd.. tyle.
Tym bardziej że on nie pokazuje całej swojej siły.. robi tyle ile w zupełności starcza na Polską ligę..
Dlatego poczekajmy do końca sezonu i wypuśćmy na puchary. Licząc że zajdziemy dalej niż ostatnio
Ostatnio edytowane przez element : 08.01.2010 o godz. 00:35.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując