Wyświetl pojedynczy post
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.01.2010, 12:26
Jak dla mnie Marcelo jest wart koło 6 milionów euro i nie powinniśmy go za mniej sprzedawać, jest on bardzo młody szczególnie jak na obrońcę, nie jest polakiem, a więc ma całkiem inną mentalność, ja bym mu zaproponował nowy kontrakt na dużo lepszych warunkach,może nawet rekordowy tak jak Legia Musze 350tys euro, jemu nie odbije tak jak Cantoro, to jest profesjonalista pełną gębą !! przecież jego można i za 5 lat sprzedać za taką samą cenę ..

Ale chciałem inną ważną kwestię poruszyć, czy w tym klubie nikt nie myśli ?! Co roku jest łatanie dziury poprzez sprzedawanie najlepszych/wyróżniających się graczy, przez to popadamy w paranoje, nawet jak sprzedamy Marcelo za te 3 miliony euro to pójdzie to na łatanie dziury, a reszta na spłatę wirtualnego długu, za rok znowu odpadniemy z jakimiś mocarzami i co ?! kto pójdzie do odstrzału ? ( Małecki? ) takie kołomacieju, które do niczego nie prowadzi, śmiem powiedzieć, że jak powstaną stadiony w Polsce, wejdą poważni sponsorzy, pojawią się pieniądze, to zamiast bić się o mistrza, będziemy bić się o środek tabeli ! Bo z taką polityką transferową nie zajdziemy daleko, zresztą co roku mamy okazje się o tym przekonać.
Trzeba zadać sobie też ważne pytanie, czy sam Cupiał nadal jest zainteresowany Wisłą Kraków ? Piłka to jest głównie przyjemność, ciężko na niej zarobić, jeśli nie ma pieniędzy i chęci to z całym szacunkiem dla naszego bossa, ale może pora oddać stery, ale w odpowiednie ręce.

Jeszcze jedna sprawa .. nie piszcie o tych talentach z IV ligi itp. bo nie macie o niczym pojęcia, oczywiście, że zdarzają się takie talenty jak Błaszczykowski czy Gol , ale to jest wyjątek z reguły !
Błaszczu- testy załatwiał mu wujek, gdyby nie znajomości to pewnie nigdy by nie był tu gdzie teraz się znajduje ..
Co do Janka Gola ..parę ciekawostek, powiem, pisałem już o tym kiedyś, chłopak do GKsu w trafił w wieku bodajże 23 lat.. więc wcale nie był młody, wcześniej grał jedynie na niskich szczeblach ! Grał on w moim klubie z nie dużego miasta, w tym sezonie akurat zdobyliśmy mistrza IV ligi i powinniśmy awansować, jednak przegraliśmy baraże, bo ktoś sobie tak wymyślił, żeby mistrz grał je ..
ale wracając do tematu, Janusz Gol był oczywiście jednym z lepszych graczy tej drużyny, ale wcale nie grał tak dobrze, każdy kto oglądał nasze mecze powiedziałby, że OE to dla niego zdecydowanie za wysokie progi, nawet dół tabeli, a co dopiero górna jego część, on by tam nie trafił, gdyby nie mój wujek, który grał kiedyś w Bełchatowie, a w tamtym sezonie pamiętnym grał z nim w drużynie, polecił go, a potem pilotował jego transfer, a więc po raz kolejny znajomości, naprawdę było to duże zdziwienie nas wszystkich, że dostał u nich angaż.
Jak dla mnie dużo ciekawszym zawodnikiem był/jest Arkadiusz Piech z tamtej drużyny .. przeszedł on do Widzewa, za kadencji Janasa już, niestety szybko zerwał więzadła i dopiero teraz wychodzi na prostą, ale prawdopodobnie Widzew nie przedłuży wypożyczenia, jest to zawodnik bardzo podobny do Janusza Gancarczyka, jak dla mnie podobni zawodnicy, może nawet ze wskazaniem na Piecha, jeszcze o nim kiedyś zapewne usłyszymy, chyba że nikt nie da mu drugiej szansy w poważnej pilce

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując