ciacho napisał(a):

|
. Więc podejście "cieszmy się, że w ogóle coś będzie" do mnie osobiście nie przemawia i wg mnie trzeba otwarcie mówić, że za takie pieniądze jakie właduje się w ten stadion, to co powstanie to jest taki nowocześniejszy "kurnik", a powinna być Alianz Arena (zachowując proporcje i zdrowy rozsądek oczywiście).
|
Staram się patrzyć obiektywnie na sprawę i wiem, bo po co się oszukiwać,że raczej budowa stadionu z prawdziwego zdarzenia nam nie groziła. To,że prze inwestowano! widać gołym okiem ale w Polsce to jest przecież norma. Byle co byle jak ale za jak najwięcej. Bida intelektualna,stąd takie a nie inne efekty budowy stadionu. Ten co to projektował... to podpisywać się pod tym nie powinien,no ale to dla niego duma zapewne. Dlatego zdając sobie z tego sprawę cieszę się,że coś w ogóle powstało. Poza tym żyjemy w takim kraju,że wykluczyć nie można,że zaraz ktoś coś oprotestuje,budowę wstrzymają,albo coś trzeba będzie przerabiać itd. Mojego zdania nic nie zmieni. Dobrze ,że w ogóle coś jest.
Pewnie,że można było podpisać architektów co już coś fajnego o profilu sportowym zaprojektowali, i wybudować stadion lepszy za te same pieniądze. Ale kto miałby tego dopilnować?