Wyświetl pojedynczy post
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.01.2010, 11:03
ciacho napisał(a):Wyświetl post
. Więc podejście "cieszmy się, że w ogóle coś będzie" do mnie osobiście nie przemawia i wg mnie trzeba otwarcie mówić, że za takie pieniądze jakie właduje się w ten stadion, to co powstanie to jest taki nowocześniejszy "kurnik", a powinna być Alianz Arena (zachowując proporcje i zdrowy rozsądek oczywiście).
Staram się patrzyć obiektywnie na sprawę i wiem, bo po co się oszukiwać,że raczej budowa stadionu z prawdziwego zdarzenia nam nie groziła. To,że prze inwestowano! widać gołym okiem ale w Polsce to jest przecież norma. Byle co byle jak ale za jak najwięcej. Bida intelektualna,stąd takie a nie inne efekty budowy stadionu. Ten co to projektował... to podpisywać się pod tym nie powinien,no ale to dla niego duma zapewne. Dlatego zdając sobie z tego sprawę cieszę się,że coś w ogóle powstało. Poza tym żyjemy w takim kraju,że wykluczyć nie można,że zaraz ktoś coś oprotestuje,budowę wstrzymają,albo coś trzeba będzie przerabiać itd. Mojego zdania nic nie zmieni. Dobrze ,że w ogóle coś jest.

Pewnie,że można było podpisać architektów co już coś fajnego o profilu sportowym zaprojektowali, i wybudować stadion lepszy za te same pieniądze. Ale kto miałby tego dopilnować?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując