Cytat:
|
P.S. Tow. Marequ nie mam żadnej legitki partyjnej i nigdy nie miałem, ale wiem że sam ją posiadasz i to zapewne nie jedną. Napewno (patrzac na styl prezentowanych poglądów) zaczynałeś od UW, a teraz służysz PO. Chyba, ze jesteś starszy i zdążyłeś być w ZSMP.
|
Tawariszcz zvezda ja mam jeszcze legitke z KPP .
Cytat:
|
Teraz masz świetnie. Liga nie gra i nie musisz udawać zainteresowania sportem.
|
no ale jest okno transferowe i muszę być na topie
Co mi radzisz , transfermarkt.de czy 90minut.pl ?
Cytat:
|
Cimoszko o mało co nie został jego bożkiem czyli urzędnikiem UE.
|
łoł , żeby jeszcze podkreślić twoją sporą wiedzę o tematyce unijne , zapytam , a kiedy to i jakim urzędnikiem ?
Cytat:
|
A Ty nam się niczym nie pochwalisz? Wolisz tak z przyczajki?
|
Pochwalę sie bo jest czym
Mogę z pełną świadomością spojrzeć do lustra i być zadowolnym z tego , że nie oszukuje siebie , tylko piszę to co myślę. Takie są zalety bycia ,,wolnym strzelcem''

.
Natomiast jeżeli chodzi o Ciebie , to oczywiście też możesz być wierny ,,idei'' , ale równie dobrze można podejrzewać , że czasem wolisz przymknąć oko , żeby działać w zgodzie zl linią partii .
Cytat:
|
Wiślaku68 - nie będę uszczypliwy choć mnie bardzo korci ale zdajesz sobie sprawę że sporo Twoich wypowiedzi, zarzutów itp ,w świetle tego że nie jesteś niezależnym obserwatorem a członkiem Pisu, tracą racje bytu.Choć oczywiście nie namawiam Cię do jakiegoś sepuku w tym temacie.
|
Ja ogólnie uważam , że nie należy w żadnym wypadku przekreślać w dyskusji osób , które decdują się na związanie z jakąś opcją polityczną . Co więcej nawet należ to doceniać jako pewien pozytywny element społeczeństwa obywatelskiego , oczywiście nie zapominając o pewnych drobnych minusach o których wspomniałem odpowiadajac wislakowi68.
Jednak takie wyraziste przypadki w których podnoszone są tego typu oskarżenia , gdzie hipokryzja aż bije po ryju , wzbudzają pewien niesmak .
Co do zakazu palenia , jako nie-palacz powieniem się cieszyć , że będę mógł posiedzieć w knajpie bez konsekwencji zasmrodzonego ubrania i dymu bardziej gęstego od mgły , który szczypie po oczach .
Jednak patrząć na sprawę w miarę obiektywnie , wydaje mi się ,że taki ogólny zakaz nie spełnia przesłanek zasady proporcjonalności. Raczej wystarczyło by wydzielić odpowiednie pomieszczenia , bądź części lokalu przeznaczone dla osób palących .
Dlatego bardziej jestem skłonny zaliczyć się do przeciwników tego pomysłu .