Wyświetl pojedynczy post
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.01.2010, 21:34
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
Domyślam się że mówisz to po obejrzeniu setek spotkań, bowiem ja oglądając kiedyś(w zeszłym roku na wakacjach) Major Soccer miałem nieodparte wrażenie że widzę poziom dawnej 3 ligi polskiej, będąc przez 3 tygodnie w Kanadzie obejżałem 8 lub 9 spotkań i to naprawdę jest jedna z najsłabszych lig jakie znam(wyjątek in plus to były spotkania Chicago Fire, Los Angeles Galaxy oraz CD Chivas, cała reszta oto syf).
edit: no może z 3 ligą przesadziłem ale poziom tej ligi jest naprawdę słaby
Dlatego ze poziom u nich jest 3ecio ligowy to grają Beckham albo Donovan, a nie nasz Frankowski. Tyle w temacie bo sie slabo robi jak sie czyta takich "znawców".
PS.Ja ogladalem kilka sezonó tej ligi i niestety naszą także w tym czasie i widać , że odstajemy od USA po każym względem. No ..U nas więcej płacą kopaczom.
ps.2.Druzyny Houston, NE albo NY to takze za wysokie progi na polskie nogi...
Pomijając MLS--jeżeli waszym zdaniem liga estońska jest słabsza od polskiej to podajcie kryteria jakimi maja sie kierowac ludzie poza Polską aby umiejscowić naszą ligę. Jezeli biorą pod uwagę wyniki w pucharach to jesteśmy słabsi WŁASNIE OD ESTOŃCZYKÓW. Jezeli to kogos pocieszy--nie bylibysmy na 43.miejscu gdyby wzieli pod uwage tylko Europę.Bylibysmy Wyzej. Tyle tylko ze krajów do klasyfikowani także mniej.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 05.01.2010 o godz. 21:41.
Odpowiedz cytując