Marszałek napisał(a):

|
Narzekacie. Pewnie,że na pierwszy rzut oka wygląda to jakby był budowany bez planu i architekta.(narożniki to jakaś kpina) Ale i tak nie narzekam,bo w kontekście cudu rozpatruje to,że w ogóle stadion powstaje.Obawy tylko miałem,że rozkopią i nagle kasy zabraknie. A to widać jakoś się kręci. Jak na nasze polskie warunki to doprawdy zgrabnie to przebiega. Oczywiście na telebimy,parkingi nie liczę,bo to nie pod tą szerokością geograficzną takie rzeczy, i świadomy tego tym bardziej doceniam,że budowa jako tako idzie. Ja nie kryje swojej radości co do tego,że nowy obiekt u nas powstaje. I mało mnie interesuje,że te pieniądze są przegłosowane tą samą ręką co kurnik Cracovii czy jej lodowisko. Oni mnie nie interesują w ogóle, mogą tylko ze swej strony podziękować tym co przyczynili się do tego,że powstaje nasz stadion.
|
Dziwne to twoje podejście. Na początku budowy, w 2004 roku, to faktycznie cudem było, że stadion zaczął powstawać. Ale dzisiaj? Jeśliby dzisiaj nie powstawał to byłaby to kompromitacja miasta (w sumie jeszcze jedna do kolekcji) biorąc pod uwagę to, że "jutro" nowy stadion będzie miała prawie każda drużyna ekstraklasowa i nie tylko (fakt, że jedne lepsze, drugie gorsze). Więc podejście "cieszmy się, że w ogóle coś będzie" do mnie osobiście nie przemawia i wg mnie trzeba otwarcie mówić, że za takie pieniądze jakie właduje się w ten stadion, to co powstanie to jest taki nowocześniejszy "kurnik", a powinna być Alianz Arena (zachowując proporcje i zdrowy rozsądek oczywiście).