Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.01.2010, 10:21
Ponieważ administratorzy poinformawali mnie że moja odpowiedź na post radnego Olszówki skierowany do mnie nie może być zamieszczona w temacie o budowie stadionu a tylko w temacie politycznym dlatego postanowiłem go tu właśnie skopiować:

Bardzo mi przykro że mimowolnie sprowokowałem pana radnego do bardzo emocjonalnego i chyba nie do końca przemyślanego wystąpienia. Zdaje sobie sprawę (o czym pisałem zresztą zarówno na tym forum jak i w zacytownych przez radnego privach) że ten temat nie jest odpowiednim miejscem do dyskusji o polityce tym niemniej mam nadzieję że moderatorzy nie będą mieli nic przeciwko temu że korzystając z prawa do repliki odpowiem Panu radnemu właśnie w tym temacie.

Dla jasności sprawy pozwolę sobie najpierw zacytować fragment artykułu który wzbudził moje zainteresowanie i spowodował to że chciałem uzyskać komentarz Pana radnego:

"Jeżeli Platforma zagłosuje przeciwko budżetowi, a PiS zdecyduje się go poprzeć, wszystko będzie zależeć od radnych niezależnych. A tych prezydent sprytnie stara się przekabacić na swoją stronę. - Zależy mi na budowie ulic Myślenickiej, Krzyżanowskiego i Niewodniczańskiego oraz wsparciu szpitali - mówi Marta Suter. - Uwzględniono moje porawki, więc skłaniam się zagłosować za budżetem - kwituje. Radny Dariusz Olszówka "dostał" m.in. pieniądze na halę i lodowisko Cracovii. - Najważniejsze są jednak środki na halę Wisły. Jeśli pojawią się w budżecie, poprę go - mówi radny. " (Cytat pochodzi z GK z 22/12/2009) (poniżej link: próbowałem wkleić tak jak umiałem, przepraszam jeśli nie działa, zainteresowani sprawdzeniem na pewno sobie poradzą)

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...asta,id,t.html

A teraz chciałbym odnieść się szczegółowo do zarzutów radnego:

do wislak68: rozumiem, że to jest pana zemsta, za to że nie chciałem się włączyć przez zaproponowaną przez pana dyskusję polityczną na tych stronach, a powodem tego domyślam się jest to, jak pan sam do mnie napisał na priv, że jest pan członkiem PiS (najpierw pan zażądał informacji ode mnie na temat działalności PiS w radzie, wypuszczając mnie i podając się tylko za kibica, a teraz pan wykorzystuje informacje do walki politycznej na forum sportowym). Nieładnie stosować takie chwyty poniżej pasa i wprowadzać kibiców Wisły celowo w błąd.

Panie radny słuchać chadko. Czy naprawdę uważa Pan że mam ochotę mścić się na Panu za to że nie chciał Pan się wpisywać w "temacie politycznym"? Osobiście uważam że było by bardzo ciekawym skonfrontować poglądy/doświadczenia osoby która jest "w polityce" z opiniami pasjonatów z forum ale jeśli nie wyraził Pan takiej chęci to Pańska wola i nie czuję się z tego powodu nawet urażony nie wspominając o "zemście". Tym bardziej zaskakuje mnie Pański pogląd że chciałbym się na Panu mścić jako sympatyk PiS. Proszę mi uwierzyć że trzy dni wstecz nie wiedziałem nawet że ktoś taki jak radny Olszówka istnieje i sam fakt że mógł Pan pomyśleć że oto PiS moim postem szykuje na Pana zemstę na forum kibiców Wisły wydaje mi się być tak kuriozalnym że aż trudno mi uwierzyć że coś takiego mogło Panu przyjść do głowy.
A jeśli chodzi o szczegóły: nie żądałem od Pana informacji a poprosiłem Pańską opinię (byłem i nadal jestem ciekaw opinii ludzi którzy z jakichś przyczyn z PiS odeszli), bynajmniej nie podawałem się za kibica (tak samo zresztą jak za kogokolwiek innego) choć nim rzeczywiście jestem, na czym miałoby polegać "wypuszczenie"(szczególnie że jak Pan łaskawie zauważył poinformowałem Pana o tym że jest członkiem PiS) to chyba Pan jeden wie. Byłbym też wdzięczny gdyby zechciał Pan powiedzieć którą z informacji uzyskanych od Pana wykorzystałem przeciw Panu. Stosowany przez Pana termin "walka polityczna" to jakieś kuriozum: nawet mi przez myśl nie przeszło aby prowadzić z Panem jakąkolwiek walkę a tym bardziej polityczną na forum piłkarskim. Kompletny absurd.Myślę że do podobnego wniosku dojdzie każdy czytelnik który zada sobie trud i przeczyta naszą prywatną korespondencję którą był Pan łaskaw zamieścić (bez mojej zgody) na publicznym forum. Dlatego pozwoli Pan że Pana zacytuje: "Nieładnie stosować takie chwyty poniżej pasa i wprowadzać kibiców Wisły celowo w błąd."
A teraz słówko o moich intencjach. Myślę że będzie to dla Pana sporym zaskoczeniem ale ponieważ doceniam to co starał się Pan zrobić w sprawie infrastruktury Wisły to pomyślałem że być może mógłbym na Pana zagłosować w wyborach. Od myśli do czynu zrobiłem na Pański temat mały internetowy research (nie mam w zwyczaju głosować na kandydatów o których nic nie wiem) i znalazłem tam kilka kontrowersyjnych spraw o wyjaśnienie których miałem nadzieję poprosić Pana na forum. Zapewniam że spośród kontrowersji ta z "lobbowaniem" dla ... wiadomo kogo wydaje się być najmniej drażliwa. Zdecydowałem się zadać to pytanie w tym temacie (pozostałe chciałem zadać w temacie politycznym) ponieważ wydaje mi się że merytorycznie wiąże się ono z tematem infrastruktury wiślackiej (tak wynika zresztą z samego zacytowanego fragmentu artykułu). Jeśli chodzi o pozostałe kontrowersje to naprawdę nie chciałbym o nich pisać w tym miejscu bo po pierwsze jak widac Pan radny reaguje dość alergicznie (a naprawdę nie jest moją intencją irytowanie kogokolwiek) a po drugie uważam że każdy może sobie znaleźć informacje w internecie sam. Radziłbym jednak każdemu aby przed głosowaniem na Pana radnego zrobił mały research bo niektóre informacje są bardzo ... dziwne. Ale jak rozumiem Pan radny nie chce o tym rozmawiać na forum publicznym. Jego prawo. Jeśli o mnie chodzi to ja swoją opinię sobie już wyrobiłem.

Odpowiadając na zadane prze pana pytanie (choć nie muszę bo to łatwo sprawdzić): nigdy nie byłem osobą (nie nawet najmocniej ale wogóle) lobbującą za przyznaniem środków na remont lodowiska i temu stwierdzeniu kategorycznie zaprzeczam! może pan podać mi źródło takich informacji?

Prosze zatem odnieść się do artykułu zamieszczonego powyżej. Źródło podałem.

z tego co wiem to od lat osobą najmocniej lobbującą za środkami na lodowisko był pan radny Rachwał - członek PiS (mogą to potwierdzić pozostali radni i dziennikarze przychodzący na komisje sportu), który jak widać na filmie z prezydentam Majchrowskim, pije szampana i składa życzenia na treningu Cracovii. mam prośbę do pana, żeby pan nie przenosił swoich sympatii politycznych do PiS na forum sportowe oraz nie dyskredytował mojej osoby wpisując nieprawdziwe informacje, powołując się jeszcze na źródła nie sprawdzone. proszę o rzetelne wiadomości i ewentualne dowody. dlaczego przewodniczący klubu PiS i przewodniczący rady z PiS (który również jest widoczny na filmie z prezydentem Majchrowskim) głosowali przeciw hali Wisły?! dlaczego PiS zawiązało koalicję bużetową z lewicowym prezydentem Majchrowskim, gdzie znalazły się środki na lodowisko i halę dla Cracovii, a nic dla Wisły?! Proszę również sprawdzić sobie kto z PiS głosował na ostatniej sesji za środkami na halę Cracovii (Gilarski, Hausner, Kozdronkiewicz, Piechowicz, Rachwał), a dlaczego ja nie głosowałem za halą Cracovii?!

Panie radny, bardzo dziękuję za tak szczegółowe przedstawienie struktury kibicowsko/partyjnej klubu PiS. Myślę że dla niektórych użytkowników forum może to być bardzo interesujące. Ze swojej strony mogę tylko powtórzyc to co pisałem już wcześniej: jeśli myśli Pan że moje pytanie do Pana jest jakąś PiS-owską prowokacją to jest Pan w absolutnym błędzie. Zbija Pan w jedną dwie zupełnie różne sprawy: moje zainteresowanie sprawami politycznymi w kontekści Pańskich doświadczeń w PiS oraz próbę wyjaśnienia kontrowersyjnych spraw w Pańskim życiorysie politycznym które stawiały pod znakiem zapytania ewentualne oddanie głosu na Pana.

ps. ja jakoś też nigdy nie byłem na treningu Cracovii, a widzę że to kolejna prowokacja mająca podtekst polityczny! rozumiem, że krytykując PiS publicznie i prywatnie, naraziłem się pana osobie jako aktywnemu działaczowi PiS. żałosne i żenujące! tym bardziej utwierdziłem się że nie ma sensu rozmawiać o sprawach politycznych na forum sportowym, zwłaszcza z osobami anonimowymi... może się pan przedstawi? ja nie mam nic do ukrycia, a pan się wstydzi? (za siebie bardziej czy za PiS)

Panie radny pisałem już wcześniej ale powtórzę jeszcze raz: niczym Pan mi się nie naraził. Trzy dni wstecz nawet nie wiedziałem że Pan istnieje a co dopiero miałbym się przejmować Pańską publiczną i prywatną krytyką PiS. Było wręcz przeciwnie: z dużym uznaniem odnosiłem się do Pańskich działań w sprawie hali i dlatego zacząłem się zastanawiać czy na Pana nie zagłosować. Mogę tylko podziękować że swoim wystąpieniem na tym forum rozwiązał Pan mój dylemat.
Obawiam się że moje nazwisko nic Panu nie powie (podobnie jak i zresztą Pańskie nazwisko jeszcze do niedawna zupełnie nic mi nie mówiło). Bynamniej nie wstydzę się za PiS (powiedziałbym że wręcz przeciwnie) natomiast w świetle Pańskiego wystąpienia tutaj zaczynam doskonale rozumieć przyczyny tego że został Pan z klubu PiS usunięty. Trudno się z taką decyzją nie zgodzić. Sądząc po Pańskim wystąpieniu tutaj wydaje się Pan być osobą bardzo kontrowersyjną i ze spokojnym sumieniem mogę stwierdzić że dla PiS-u jest lepiej gdy jest Pan poza partią.

teraz pewnie życzliwi przekleją mój wpis na forum Cracovii... czy komuna nie nauczyła, że donosicielstwo, prowokacja i tajna współpraca się nie opłaca! (zwłaszcza członkom PiS, którzy nie chcieli się lustrować)
kończąc te insynuacje polecam bardziej wspierane Wisły niż PiSu!

Powyższe opinie brzmią dosyć dziwnie w ustach kogoś kto (wedlug opinii samych radnych) donosi na nich na publicznym forum. Brzmią jeszcze dziwniej gdy weźmie się pod uwagę że ich autor (opieram się znowu na informacjach prasowych) chciał pracować w UOP a o mało nie załapał się do ABW gdy szefem służb został jego ówczesny polityczny patron.
Pozwoli Pan że dziękujac za Pańską rade ze swojej strony poradzę Panu aby dał Pan sobie spokój z polityką. Brak Panu ku temu talentów.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 05.01.2010 o godz. 10:23.